Doğa Okulları Öğrencileri "Dünya Su Günü"nü Kutladı

Doğa Okulları Öğrencileri "Dünya Su Günü"nü Kutladı

İSTANBUL (AA) - 22 Mart Dünya Su Günü'nü her yıl düzenli olarak kutlayan Doğa Okulları, bu yıl Nestlé Waters Türkiye ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri...

İSTANBUL (AA) - 22 Mart Dünya Su Günü'nü her yıl düzenli olarak kutlayan Doğa Okulları, bu yıl Nestlé Waters Türkiye ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) öğrencilerinin de katılımı ile çeşitli programlar ve atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Doğa Okulları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl 22 Mart'ta kutlanan Dünya Su Günü, Doğa Okulları ve Nestlé Waters Türkiye işbirliği ile kutlandı. Doğa Okulları Beykoz Kampüsünde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler suyun yaşam için önemini vurgulayan gösteriler yaptı, atölye çalışmalarına katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğa Okulları Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zakir Tuncay, dünya nüfusu hızla artarken yaşamsal önemdeki su kaynaklarının hızla azaldığını, bu amaçla su bilinci oluşturmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.

"Biz Doğa Okulları olarak, işte tam da bu nedenle çevre bilinci ve duyarlılığı yüksek nesiller yetiştirmenin hayati önemde olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullanan Tuncay, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına ek olarak, sadece Dünya Su Günü'nde değil, Karbon Ayak izi, Dünya Saati, Sokak hayvanları ve nesli tükenen hayvanlar, ağaçlandırma gibi çeşitli konularda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle 14 yıldır bu duyarlılığa fazlasıyla sahip 10 binlerce genç yetiştirdik.

Doğa Okulları öğrencileri, bilgiyi sadece okul sıralarında değil yaşayarak, deneyimleyerek öğreniyor. İçinde yaşadığı dünyaya ve çevreye duyarlı, farkındalığı yüksek, mutlu bir Doğa nesli yetiştirmek her zaman temel önceliğimiz olmaya devam edecek. Doğa Okulları olarak, en önemli doğal kaynaklardan biri olan suya sahip çıkan nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz."

Nestlé Waters Türkiye Pazarlama Direktörü Tolga Unvan ise "Gönüllü çalışan eğitmenlerimiz tarafından suyun önemi hakkında eğitimlerin verildiği WET Projesi, şirketimizin en önem verdiği projeler arasında. Geçen yıl 35 gönüllü eğitmenimizle 1000 çocuğa Dünya Su Günü ile ilgili eğitim verdik. Bu yıl 65 gönüllü eğitmenimiz, bin 100 çocuğa suyun insan yaşamı üzerindeki etkisi, ekolojik denge için önemi ve su kaynaklarının korunmasına yönelik eğitimler veriyor" değerlendirmesinde bulundu.



-Yedikule'de "Su Zirvesi’" yapıldı



Açıklamada yer alan bilgilere göre, Dünya Su Günü kapsamında Yedikule'de de "Su Zirvesi’" gerçekleştirildi. Doğa Okulları, Nestlé Waters Türkiye, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen Su Zirvesi, YTÜ İstanbul Tarihi Yarımada Araştırma ve Uygulama Merkezinde yapıldı.

Doğa Okulları kampüslerinden 220 öğrenci ile üniversitelerden 60 öğrencinin katıldığı zirvede, öğrenciler, "Doğa ve Su", "Karbon Ayak İzi", "Suyun DNA'sı", "Suyun Döngüsü" adlarıyla çalışma grupları oluşturdular. Öğrencilere çalışmalarında İstanbul Aydın Üniversitesi Dekan Yardımcısı, Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yıldız Aksoy, YTÜ İstanbul Tarihi Yarımada Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazlı Ferah Akıncı, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Tülay Erbesler, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, Su ve Kadın Platformu Dernek Başkanı Prof. Dr. Hilal Gonca Coşkun ile Doğa Okulları öğretmenleri rehberlik etti.

"Tohum ve Çiçek Dikme Atölyesi" ve "Suya Resimler Canlı Performans Atölyesi" gibi çalışmalara da katılan öğrenciler, çalışmalarını tamamladıktan sonra sunumlarını da yaptı. Zirveye katılan tüm öğrencilere günün sonunda birer Dünya Su Günü diploması sunuldu.