Dolar, Euro ve altın yeniden yükselişe geçti

Dolar, Euro ve altın yeniden yükselişe geçti
Güncelleme:

Döviz ve değerli metallerin Türk Lirası karşısındaki yükselişi sürüyor. Seçimlere 1 aylık bir süre kala, Dolar, Euro ve altın Türk Lirası karşısında vites büyüttü. İşte 11 Nisan Salı itibariyle Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

Türkiye'de 14 Mayıs seçimleri için geri sayım hızlanmışken piyasalarda da endişe verilen seviyeler görülmeye devam ediyor. Yeni haftaya zirvede başlayan döviz ve değerli metallerin zirve seyri devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta cuma günü ABD mart ayı tarım dışı istihdam verisi istihdam piyasasındaki yavaşlamayı teyit ederken verinin açıklanmasıyla birlikte tahviller ve dolar endeksi haftayı yükselişle kapatmış, bunun karşısında euro, yen ve  altın ise gerilemişti. Piyasaların Fed’in faiz artışı gerçekleştireceği beklentisinin artmasıyla birlikte dolar endeksi ise dün yükselişine devam etti. Gün içinde 102,81 seviyesine dek çıkan endeks daha sonra 102,55 seviyesine dek gerilese de günü kazançla kapatmayı bildi. Dolar/TL ise haftanın ilk işlem gününde 19,28 seviyesine dek yükselse de daha sonra bir miktar gerileyerek 19,26 seviyesine yaklaştı.

Altın ise hem piyasalarca pozitif karşılanan istihdam verisinin etkisiyle hem de Fed'in faiz artışı gerçekleştireceğine dair fiyatlamaların yükselmesiyle değer kaybetti. Buna göre geçtiğimiz haftanın son gününde istihdam verisinin açıklanmasıyla birlikte düşüşe geçse de, hafta kapanışında 2000 doların üzerinde kalmayı başardı. Ancak ons altın, dün 2000 dolar seviyesinin altını tekrar gördü.

Altın fiyatları, bir önceki seansta %1'in üzerinde geriledikten sonra, Fed'in para politikası yörüngesini etkileyebilecek ABD enflasyon verileri öncesinde salı günü yükselişe geçti.

İşte piyasalarda son durum:

Kripto paralar

Kripto para piyasalarında da ise çalkantılı seyir devam ediyor. 

Güne 30 bin 110 Dolar'dan başlayan Bitcoin 30 bin 145 Dolar'dan, 
1.921 Dolar'dan başlayan Ethereum ise 1.916 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent Petrol

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. 

Güne 84,72 Dolar'dan başlayan Brent petrolün varil fiyatı da 84,29 Dolar'dan işlem görüyor.