Dolar, Euro ve altında son durum

Dolar, Euro ve altında son durum
Güncelleme:

Haftanın son işlem gününde başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere döviz ve değerli metallerin Türk Lirası karşısındaki zirvedeki yatay seyri devam ediyor. İşte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

TCMB'nin beklentilerin 3 katı arttırdığı faiz sonrası önce düşüş yaşayan, ardından tekrar yukarı yönlü ivme yakalayan döviz kuru zirvedeki yatay seyrine devam ediyor.

Hatırlanacağı gibi Dolar 27,79 TL'ye, Euro/TL 30,66 TL'ye, Gram altın da 1.715 TL'yi görerek tarihi zirvesini tazelemişti.

Geçen hafta ekonomistlerin beklentilerinin üzerinde 750 baz puan faiz artırımı yapan TCMB, dün yayımladığı toplantı özetinde ise enflasyondaki güçlü artışın ağustos ayında da devam edeceğine, enflasyonu yükseltici unsurların yılın geri kalanında etkili olacağına dikkat çekti.

Ancak özette, faizlerin seviyesi ve para politikasındaki sıkılaştırma konusunda yeni mesaj verilmezken, enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar sıkılaştırmanın "gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde" devam edeceği mesajı yinelendi.

İşte bu gelişmelerin gölgesinde piyasalarda son durum:

Güne 26,68 TL'den başlayan Dolar 26,71 TL'den, 
28,94 TL'den başlayan Euro 28,97 TL'den, 
33,83 TL'den başlayan Sterlin 33,87 TL'den, 
18,36 TL'den başlayan Japon Yeni ise 18,37 TL'den işlem görüyor.