Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun

Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun

Dünya Kadınlar Gününün önemi kadına her türlü şiddetin son bulmasını amaçlamaktır.

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Bizde Haber3 Yayın Grubu olarak Kadınlar Gününüzü unutmadık.

Her kadın bir çiçek ve herşeyin en güzelini hak ediyorlar. Başarılı her erkeğin arkasında her zaman bir kadın vardır.

Hala kadına şiddeti konuştuğumuz 2013 yılında, başımızın tacı kadınların eşlerinden, sevgililerinden, ailelerinde şiddet gördüğü, taciz edildiği, dışlandığı göz ardı edilemez bir gerçek.

Ama bir gerçek var ki oda toplumsal kalkınmanın temel unsurunun kadın olduğu. 8 Mart tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gündür.

Dünya Kadınlar Gününün bir hediyeleşme günü olmadığını, bu özel günün kadınların yıllar boyu yürüttükleri özgürleşme mücadelesini hatırlatmak, kadına şiddete son vermek, kadın erkek eşitliğini sağlamak için kutlanan bir gündür.

Bu özel günde çevrenizdeki tüm kadınlara gülümseyin. Dünyadaki tüm güzellikler kadın ve erkeğin ortak eseridir unutmayın.
 

TÜM KADINLARIMIZIN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN. 

 

LEYDİTURK.COM