Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne polis baskını

Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne polis baskını

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) Ankara'daki genel merkezine polis ekipleri operasyon düzenledi.

Ankara'da Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde operasyon düzenlendi. Genel Merkezde 3'ü yaralı 9 kişinin üzerlerinde sahte kimliklerle yakalandığı iddia edildi. Şüphelilerin Kobani'de girdikleri çatışmalarda yaralandığı, tedavilerinin burada doktorlar tarafından yapıldığı iddia ediliyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin koordinesinde,  terör örgütleri DAEŞ ve PKK'ya yönelik, aralarında Eğitim-Sen Genel Merkezinin de  bulunduğu bazı adreslerde arama yapıldı. 

İŞTE EĞİTİM-SEN'E YAPILAN BASKINDAN KARELER - FOTO-GALERİ
 
Eğitim-Sen Genel Merkezinde biri doktor, 3'ü yaralı 9 kişi,  üzerlerindeki sahte kimliklerle gözaltına alındı. Şüphelilerin Kobani'de (Ayn el Arap)  girdikleri çatışmalarda yaralandıkları ve tedavilerinin zanlılar arasındaki  doktor tarafından burada yapıldığı iddiası var. Tedavileri tamamlanan 5 şüpheli ve doktor gözaltına alındı, 3 yaralı  Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı operasyonda ele geçirilen  örgütsel dokümana el konulduğu iddia edildi. Ankara'da IŞİD ve PKK'ya yönelik  operasyonda yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. 

EĞİTİM-SEN'DEN İLK AÇIKLAMA

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, “2 gündür kamuoyunda ‘terör operasyonları’ yapılıyor ve bugün de bizim genel merkezimiz basıldı. Terör örgütü’ demek mi istiyorlar bize?” dedi

Yapılan baskında polisin elindeki talimatın el yazısıyla yazılmış olduğuna dikkat çeken Eğitim-Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, “Cumhurbaşkanı çıkıyor, terör operasyonları için talimat veriyor, devamı gelecek diyor ve iki gün sonra misafirhanemize baskın yapılıyor. Terör örgütü mü demek istiyorlar bize?” dedi.