En yakın isim Erdoğan - Bahçeli görüşmesinin perde arkasını yazdı

En yakın isim Erdoğan - Bahçeli görüşmesinin perde arkasını yazdı
Güncelleme:

AK Parti Hükümeti'ne yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin biraraya geldiği sürpriz görüşmenin perde arkasını yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, önceki hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konutunda gerçekleşen Erdoğan - Bahçeli görüşmesinin perde arkasını kaleme aldı.

Hatırlanacağı gibi AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret etmiş ve ikili kısa bir süre görüşmüştü.

Bu görüşme gündemdeki yerini korurken, Hürriyet gazetesi yazarı Selvi görüşmenin arkasında erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konularının olduğu iddialarını değerlendirdi. Selvi ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kurban Bayramı sonrasında önce Konya ardından da Kayseri'ye gideceğini belirttiği yazısında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

Erdoğan’ın Davutoğlu’nu Konya’da, Gül’ü Kayseri’de hedef alacağı söyleniyor. Erdoğan iki noktadan yüklenecek.

1- Ümmeti bölecekler.
2- Davaya ihanet ettiler.

Tabii “Bu dava onları cumhurbaşkanı ve başbakan yaptı. Daha ne istiyorsunuz?”diye kürsüden seslenecek.

 Erdoğan - Bahçeli görüşmesi için de erken seçim ya da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişikliiğinin görüşüldüğü iddialarını yalanlayan Selvi, erken seçim ihtimali de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki değişikliği iddialarının da görüşmede gündeme gelmediğini belirtti.

Ancak Selvi, Cumhurbaşkanlığı'nda kurulacak bir çalıştayla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde köklü bir değişiklik olmasa da sistemde revizyonlar olacağını da belirtti.

Bu revizyonlara dair ipuçları da veren Selvi, "Partili cumhurbaşkanlığı ve 50 artı 1 değişmeyecek" dedi.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...