Engelli öğrenciye şiddet ! MEB soruşturma başlattı

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara’da engelli birinci sınıf öğrencisinin öğretmeni tarafından darp edildiği iddialarına ilişkin soruşturma başlattı.

Ankara’da bulunan Teğmen Kalmaz İlkokulu’nda birinci sınıfta okuyan bir öğrencinin şiddete uğradığı ortaya çıktı.

Kaynaştırma öğrencisi olan A.K. isimli öğrenci, öğretmeni tarafından darp edildi. Darp görüntülerinin basına yansımasının ardından MEB kaynakları, söz konusu öğretmenin görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Görüntülerde öğretmen bir yandan şiddet uygularken bir yanda da da A.K.’ye oldukça yüksek sesle bağırıyor. Öğretmen bir yandan A.K.’yi darp ederken bir yandan da şunları söylüyor: “Şunu alın başımdan. Bana çok çektirdi. Yedi, bitirdi beni. Lanet olsun. Terbiyesizliği çok güzel biliyor. Çocuk değil bu, çocuk böyle olmaz.”

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamada, olayla ilgili inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı bildirildi. MEB'in açıklaması şöyle: "Ankara’da bir ilkokulumuzda yaşanan ve bugün sosyal medyada paylaşılmasıyla gündeme gelen görüntülerle ilgili olarak, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır."

MEB kaynakları, soruşturma açılan öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.


 

İHA