Erasmus öğrencilerinin hibeleri kesildi

Erasmus öğrencilerinin hibeleri kesildi
Güncelleme:

Üniversiteler, Erasmus hibelerinin bir dönemlik ya da iki dönemlik değil en fazla 2 buçuk aylık verileceğini öğrenciler yurtdışına gittikten sonra duyurdu. Sosyal medyada haklarını arayan öğrenciler isyan etti.

Kaan Sarıkaya isimli sosyal medya kullanıcısının konuyla ilgili paylaşımları şöyle oldu:

 Gazetecilerin dikkatini çekmek isterim: Bu yıl Erasmus hibelerinin -çoğu öğrenci de programlarına gittikleri ülkede çoktan başlamışken- bir dönemlik ya da iki dönemlik değil en fazla 2 buçuk aylık verileceği sırayla bütün okullar tarafından cuma günü öğrencilere haber verildi.

Türkiye Ulusal Ajans'ı binlerce Türk öğrenciyi gittikleri ülkelerde sözleşmelerini, taahhütlerini çoktan imzalamışken elde etmeyi hak ettikleri hibenin yarısını bile veremeyeceğini bir cuma günü atılan maille bildirerek Avrupa'nın ortasında fakirliğe mahkum etti.

Türkiye'de ekonomik sıkıntılarla, barınma problemleriyle uğraşan parlak öğrencilerimiz gittikleri Avrupa ülkelerinde de T.C hükümeti tarafından skandal biçimde yalnız bırakıldılar.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmezken, öğrenciler sosyal medyada seslerini duyurmak için bir hareket başlattı.

"Bazı paylaşımları bu tweet altında paylaşacağım" diyen Kağan Sarıkaya'nın paylaşımları şöyle:

Erasmus öğrencilerinin hibeleri kesildi - Resim : 1

Erasmus öğrencilerinin hibeleri kesildi - Resim : 2

Erasmus öğrencilerinin hibeleri kesildi - Resim : 3

Erasmus öğrencilerinin hibeleri kesildi - Resim : 4