Erdoğan'ın danışmanı ''çok üzgünüm'' diyerek açıkladı

Erdoğan'ın danışmanı ''çok üzgünüm'' diyerek açıkladı
Güncelleme:

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın yakın arkadaşı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı olan Yasin Aktay, "4 yıldır bu dava ile yatıp kalkıyorum. Çok üzgünüm" dedi.

2018 yılında Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın yakın arkadaşı ve AK Parti Genel Başkan danışmanı Yasin Aktay, dosyanın bu ülkeye devredilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili Türkiye'de Temmuz 2020'de başlayan dava, bugün itibarıyla kapatıldı. Dosya, Suudi Arabistan'a, yani Kaşıkçı'nın ölüm emrini verenlere devredildi. 

 Yargılamanın Suudi Arabistan ayağında, Kaşıkçı’nın çocuklarının katilleri ‘affetmesi’ üzerine Eylül 2020’de idam cezasına çarptırılan beş zanlının cezasının 20 yıl hapse çevrildiğini, diğer üç zanlının da yedi ila on yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldığını hatırlatalım.

Halk TV'den Seyhan Avşar'a konuşan Aktay, "Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. 4 yıldır bu dava ile yatıp kalkıyorum. Çok üzgünüm. Belki de benim bilmediğim bir şeyler vardır" dedi.

KAŞIKÇI, NİŞANLISINA 'BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE YASİN AKTAY'A HABER VER' DEMİŞTİ

Suudi gazeteci, nişanlısı Hatice Cengiz'e başına bir şey gelmesi durumunda Aktay'a haber vermesi gerektiğini söylemişti.

Dostunun ölümü sonrası Anadolu Ajansı'na (AA) "Onun fikirlerinden korktular. Onu öldürerek, fikirlerini yok etmek istediler ama bu çok ters bir etki yaptı. Çok daha fazla yayıldı, çok daha fazla insan duymuş oldu" açıklamasını yapan Aktay, yargılamanın Türkiye'de sürmesi gerektiğini de şu sözlerle anlatmıştı:

 "Adil bir biçimde yargılama imkanına da gücüne de sahip olan tek ülke Türkiye'dir. Bu olaya karışmış olan herkesin Türk yargısına teslim edilmesini ve Türk yargısına güvenilmesini talep ediyoruz."