Ergenekon mağdurları Öz'ün kaçışı için konuştu !

Ergenekon mağdurları Öz'ün kaçışı için konuştu !

Yurtdışına kaçan eski savcı Zekeriya Öz'ın o görüntüleri yıllarca Silivri'de yatanlara soruldu..

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün hakkındaki tutukluluk kararının ardından Ermenistan’a kaçması yurt genelinde geniş yankı buldu. Görüşleri en çok merak edilenler ise Ergenekon mağdurlarıydı.

İşte Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre tarihi Ergenekon kumpası mağdurlarının düşünceleri:

MUSTAFA BALBAY: Bizi yıllarca hapse attılar, şimdi kendileri kaçtılar. Bir zamanlar Başbakanın zırhlı aracına binenler şimdi kırmızı bültenle aranır hale geldiler. Türkiye’de hukukun geldiği noktanın özeti budur. Kendisi büyük bir kumpasın görünen parçasıydı. Allah’ın sopası yok. İnsanların düşüncelerini, yaşam biçimlerini, 29 Ekim kutlamalarını sorguladı. Bize sorduğu soruların arkasında bu vardı. Eğer bir nebze hukuka hizmet etmek istiyorsa o kumpasın parçalarını ve dönemin Başbakanı ile yaptığı görüşmeleri açıklasın.

DURSUN ÇİÇEK:  Gerçek suçlular kaçar. Dışarı kaçmak ayrı bir cezadır. Ağırlaştırılmış olarak cezasını çekecek. Şapka takmış, başını öne eğmiş. Gerçek suçlu budur. Biz göğsümüzü gere gere beş yıl içerde yattık, yargılandık. Milletin teveccühünü kazandık. Buyursunlar bizim yaptığımızı yapsınlar, masum olduklarını görelim. Kumpas mağdurları saatlerce, onurlarıyla savunma yaptılar. Ona da onurlu bir yola girmesini tavsiye ediyorum, kaçmanın sonu yok. Gelsinler hesap verip cezalarını çeksinler. İbreti alem için geriden gelenler de suçun cezasız kalmadığını görsün.

MEHMET ALİ ÇELEBİ: Onlar sabahın köründe insanların evine baskın yaptılar ama bir sabahın köründe de vatandan kaçmak zorunda kaldılar. TSK’nın şerefli subayları teslim oldu.  Onlar ise yaptıkları suçların büyüklüğünden olsa gerek, kaçtılar. Ayarını bozduğun kantar bir gün seni de tartar. Hukuku zulmün yardakçısı yaptıkları için o hukuktan kaçmak zorunda kaldılar. Çok ah aldılar. Nereye giderse gitsinler o ah o suçluluk duygusu sürekli kendilerini takip edecektir. İşledikleri suçlardan yargılansınlar ama evlerine CD konulmasın, telefonlarına yükleme yapılmasın, adil yargılansınlar. Ben kaçma şüphesiyle 41 ay içerde yattım. Meğer kaçma şüphelisi onlarmış…