Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, tutuklandı

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, tutuklandı
Güncelleme:

Rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beşiktaş Belediyesi'nde eski yönetime yönelik "çıkar amaçlı suç örgütü kurma", "rüşvet", "irtikap" suçlarına yürütülen soruşturma kapsamında, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski başkan yardımcıları H.A.S. ve R.Ö. ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı'nın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Hazinedar'ın da bulunduğu 16 şüpheli dün sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

Savcılık ifadelerinin ardından eski belediye başkanı Murat Hazinedar, eski başkan yardımcısı H.A.S., Ç.K., E.E.A., M.U.Ş., B.G. ve M.G. "İcbar suretiyle irtikap" ve "Rüşvet almak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildiler.

Şüphelilerden biri savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı. Diğer 8 şüphelinin ise adli kontrol uygulanması talep edildi.

 İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nde sorguları yapılan şüphelilerden Murat Hazinedar, H.A.S. ve Ç.K.’in  tutuklanmasına karar verildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.