Eski merkez bankası başkanları ''Enflasyonla Mücadale'' konulu panelde deneyimlerini paylaşacak

Eski merkez bankası başkanları ''Enflasyonla Mücadale'' konulu panelde deneyimlerini paylaşacak
Güncelleme:

Polonya ve Macaristan Merkez Bankası eski Başkanları, Maliye Hesap Uzmanları Vakfı (HUV) tarafından 29 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek olan “Enflasyonla Mücadele ve Merkez Bankacılığı” konulu panelde enflasyonla mücadele deneyimlerini paylaşacak.

Sunuş konuşmasını HUV Başkanı ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren’in, açılış konuşmasını ise T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yapacağı panelde merkez bankalarının kurumsal yapıları, gelişen piyasa ülkelerinin enflasyon hedeflemesi uygulamasında karşılaştığı zorluklar mercek altına alınacak.

Yaklaşık 79 yıllık bir geçmişe sahip olan HUV, Cumhuriyetimizin 101. yılında “Enflasyonla Mücadele ve Merkez Bankacılığı” konulu panelde iki değerli merkez bankacısını bir araya getiriyor. 

Sunuş konuşmasını HUV Başkanı ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren’in, açış konuşmasını ise T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yapacağı panel, 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü, 10:30-13:30 saatleri arasında Conrad Bosphorus Hotel’de düzenlenecek. 

Deneyimli bankacılar tecrübelerini, görüşlerini ve önerilerini paylaşacak

Bilkent Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Kara’nın moderatörlüğünü üstlendiği panelin bu yılki konuşmacıları Polonya eski Başbakanı ve Polonya Merkez Bankası eski Başkanı Prof. Dr. Marek M. Belka ile Macaristan Merkez Bankası eski Başkanı András Simor olacak. 
Güncel ekonomik sorunların başında gelen enflasyonla mücadelenin tartışılacağı panelde, gerek eski merkez bankaları başkanlarının uygulama perspektifinden, gerekse akademik bakış açısından deneyimli bankacılar tecrübelerini, görüşlerini ve önerilerini paylaşacak. 

Para politikalarının maliye politikası ve yapısal politikalarla etkileşiminin değerlendirileceği panelde, merkez bankalarının kurumsal yapıları, gelişen piyasa ülkelerinin enflasyon hedeflemesi uygulamasında karşılaştığı zorluklar, buna yönelik araç tasarımı ve uygun döviz kuru-para politikası bileşimi mercek altına alınacak.

PROGRAM:

10:30-11:00 Çay/Kahve İkramı

AÇIŞ KONUŞMALARI: 11:00-11:30

Ahmet EREN, Vakıf Başkanı

Mehmet ŞİMŞEK, T.C. Hazine ve Maliye Bakanı

PANEL: 11:30-13:00

MODERATÖR : Prof.Dr. A. Hakan Kara/Bilkent Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü

KONUŞMACILAR: Prof.Dr. Marek M. Belka/ Polonya E. Başbakanı ve Merkez Bankası E. Başkanı,

András Simor/ Macaristan Merkez Bankası E. Başkanı

SORU-CEVAP / PLAKET: 13:00-13:30