Fatih Altaylı duyurdu: ''Celal Şengör artık yasaklı''

Fatih Altaylı duyurdu: ''Celal Şengör artık yasaklı''
Güncelleme:

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör’ün Koronavirüs salgını dolayısıyla eşi tarafından “yasaklandığı” ve bu sebeple dışarıya çıkamadığını yazdı.

Altaylı, “Eşi Oya, Celal Şengör’ü eve kapattı ve ne dışarı çıkarıyor ne de eve kimseyi sokuyor. Ben bile Celal Şengör’ün evine sokulmuyorum, ancak bahçede görüşmemize izin var. O da uzaktan” dedi.

Öte yandan Altaylı, bugünkü yazısında Prof. Şengör’ün Rusya Ukrayna krizine ilişkin görüşlerini aktardığı yazısına yer verdi.

Şengör’ün, “Rusya-Ukrayna savaşında Stephen Norton kim?” mektubundan dikkat çeken satırlar şöyle:

"Evet artık müessif bir Ukrayna-Rusya savaşı patlak vermiştir ve günahsız insanlar ölmekte, aynen Irak’ta olduğu gibi belki kültürel miraslar yok olmaktadır. Savaşın Rusya ve Ukrayna olarak iki tarafı vardır. Ama aradaki Stephen Norton’u görmezden gelmek sorunun asla çözülememesine neden olur. Amerikan Başkanı Bay Biden, daha dün, Ukrayna'yı açık kollarla NATO’ya kabul edeceklerini söylemiştir. Bu şu demektir: Savaşa devam et! Bunu uygar bir insanın söyleyebileceğini düşünmek bile insanın tüylerini diken diken ediyor. Keşke Bay Jens Stoltenberg ateşe körükle gitmek yerine durumu sakinleştirecek, ya Rusya’yı da NATO’ya kabul edecek, ya da Rusya sınırlarında tek bir NATO ülkesi olmayacağına garanti verebilecek bir söylem geliştirse. NATO’nun başı kendisidir, Bay Biden değil, bunu unutmasın.”

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamı için...