Fazıl Say, Kaz Dağları için konser verecek

Fazıl Say, Kaz Dağları için konser verecek
Güncelleme:

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Çanakkale’nin Kirazlı ilçesinde altın maden ocağı kurulmasının çevreye yapacağı zararlara dikkat çekmek için 18 Ağustos’ta konser verecek.

Kanadalı şirket Alamos Gold’un Türkiye’deki taşeronu Doğu Biga Madencilik aracılığıyla Kaz Dağları’nda yürüttüğü altın madeni çalışmaları, bölgede yapılan ağaç katliamıyla gündeme gelmişti. Uzmanlar, ağaç katliamının yanı sıra altın madeni siyanürle çıkarılacağı için hem bölgedeki doğal yaşamın hem de bölge halkının sağlığının tehdit altında olduğu yönünde değerlendirme yapıyor.

Ç anakkale Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları geçen hafta başlattıkları ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ bugün itibariyle (5 Ağustos) daha büyük boyuta taşınırken, Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre, Kirazlı Balaban’da ‘Büyük Su ve Vicdan Nöbeti’ eylemi düzenleniyor. 

CHP milletvekilleri, belediye başkanları, sanatçılar, STK’lar, köylüler, üniversite öğrenciler ve bilim insanları eyleme katılacaklarını duyururken, Moğollar grubunun bugün kent merkezinde doğa katliamına tepki göstermek için konser vereceği belirtildi.

Piyanist Fazıl Say’ın da 18 Ağustos’ta firmanın faaliyet gösterdiği alanda konser vereceği ifade edildi.