Fethullah Gülen'in 3 kod adı varmış !

Fethullah Gülen'in 3 kod adı varmış !

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘’Fetullah Gülen Örgütü’’ raporunda Fethullah Gülen’in kod isimler kullandığı iddia edildi.

 

‘Kod isimler’ iki ayrı tanığın ifadesine dayanılarak raporda yer aldı. Fethullah Gülen’in, Abdul Fettah Şahin, Şemsettin Nuri, Saffet Senih adlarıyla anıldığı ileri sürüldü. Cemaat içinde bazı kişilerin Gülen’e ‘dayı’ diye hitap ettiği belirtildi.

‘FUAT AVNİ YÖNETİLİYOR’

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre raporda Twitter fenomeni Fuat Avni’nin cemaat tarafından yönetildiği de öne sürüldü. Haramzadeler, Başçalan ve Yıldızkulis adlı hesapların da, Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğu savunuldu. Raporda, bu hesaplar için, “Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak amacıyla paylaşımlar yapıldığı, ülke güvenliği ve dış politikalara yönelik devlet sırrı niteliğindeki toplantılar ve görüşmelerin illegal olarak dinlenip servis edildiği” iddia edildi.

Cemaatin, hükümeti devirme ve devlet otoritesini ele geçirmeyi amaçladığı iddia edilen raporda, bu amacı gerçekleştirmek için kamu çalışanları ve devlet memurları ile emekli olmuş kamu görevlilerini, bürokrat, gazeteci, yazar ve akademisyenleri aynı amaç etrafında bünyesinde barındırdığı da ileri sürüldü. Raporda, örgüt içerisindeki bazı kişilerin, köşe yazısı, yorumlarla, kamuoyunu siyasi, hukuki, ekonomik ve güncel konularda örgütün amaçları doğrultusunda yönlendirmek için görsel, yazılı ve sosyal medya aracılığıyla algı oluşturmaya çalıştığı belirtildi. Algı operasyonları gerçekleştirmek için kullanılan sosyal medya yöntemleri için ise şu ifadeler yer aldı: “Sosyal paylaşım sitelerinde ‘Haramzadeler, Başçalan, Fuatavni’ adıyla başlayan benzer sahte hesaplarla ülkemizin birliğini bozmak amacıyla paylaşımlar yapıldığı, devlet sırrı niteliğindeki toplantıların illegal olarak dinlenip servis edildiği, Fuatavni isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşımların örgüte müzahir basın kuruluşları ve internet sitelerince haberleştirilerek kitlelere ulaştırıldığı, belirlenmiştir.”