FETÖ'nün odasında bulunan ''beyaz el''in sırrı

FETÖ'nün odasında bulunan ''beyaz el''in sırrı

FETÖ'nün okulu Yamanlar Koleji'nde bulunan gizli odada en dikkat çekici eşyalardan biri ''beyaz el'' sembolü oldu...

15 Temmuz sonrası el konulan İzmir'deki Yamanlar Koleji'nde bulunan gizli kat, polisi şaşkına çevirdi. Oldukça lüks eşyalarla donatılan ve elbise dolabına gizlenen kapıdan giriş yapılan katta, en dikkat çeken şey ise duvara monte edilen "beyaz el sembolü" oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı  olduğu iddiasıyla kayyum atanan ve adı "15 Temmuz Şehitleri" olarak değiştirilen  Şelale AŞ bünyesindeki eski Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu binasında, yeni bir  gizli oda bulundu.

GÜLEN'İN EŞYALARI

Mobilyaları, sergi alanları ve tefrişatı ile dikkati çeken odada, Gülen’in giydiği ve "kutsal" değer yüklenerek camekanlı alana konulmuş iki hırka dikkati çekmiş, camekanlı sergi bölümünde çeşitli taşlardan yapılan tesbihler, içinde çeşitli yerlerden getirilmiş toprakların da bulunduğu çok sayıda gümüş kutular, kılıçlar, bazı eski milli futbolcuların formalarının da yer aldığı gözlenmişti. Odada dikkat çeken diğer unsurlar ise duvara monteli beyaz "el semboller" olmuştu.

1705691.jpg

"BEYAZ ELİ ÖPÜP, YEMİN ETMİŞLER"

Yamanlar Kolejinde yetişen "seçilmiş öğrencilerin" özellikle askeri liselere yerleştirildiği, örgütle bağlarını gizli tutan bu öğrencilerin harp okullarından mezun olanlarının ardından kolejdeki özel odada Gülen'e "bağlılık yemini" ettiği ve "himmet sözü" verdiği öne sürülmüştü.