FETÖ’den tutuklanmıştı, ilk davada tahliye oldu

FETÖ’den tutuklanmıştı, ilk davada tahliye oldu
Güncelleme:

FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan ve meslekten ihraç edilen eski Mardin Vali Yardımcısı Coşkun Öztürk ilk duruşmada tahliye edildi.

Operasyonel hatlarla FETÖ'nün Mülkiyelilerden sorumlu mahrem yapı imamlarıyla şifreli iletişim kurduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen ve 5 ay önce tutuklanan eski Mardin Vali Yardımcısı Coşkun Öztürk'ün yargılanmasına Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanıldı.

İddianamede, Bilgi Teknolojileri Kurumundan gönderilen HTS ve baz bilgileri incelendiğinde vali ve kaymakamlardan sorumlu mülkiye teşkilatı mahrem yapılanmasında yer alan 33 kişinin tespit edildiği, bu kişilerin operasyonel hat olarak kullandıkları GSM numaralarının incelenmesiyle örgütün farklı bir iletişim yöntemi olan ankesör ve ardışık aramalarda kullanıldığı belirtildi.

Sanık vali yardımcısının kullandığı telefon hattının İstanbul ve Ankara'da iki farklı ankesörlü sabit hattan arandığı belirtildi.

Sözcü gazetesinden Özgür Cebe'nin haberine göre sanık Coşkun Öztürk'e ait GSM hatları üzerinden 2 mülkiye mahrem imamının kullandığı operasyonel hatlardan 79 kez, farklı bir mahrem yapı sorumlusunun hattından da 8 kez irtibat kurulduğu iddianamede yer aldı.

Mahrem yapıdaki imamların kullandığı ve vali yardımcısı Öztürk'ü aradıkları hatların sadece örgütsel görüşmelerde kullanılan operasyonel hatlar olduğu vurgulandı.

Mülkiye imamlarının sanığın telefon numarasının son iki rakamının yerini değiştirerek şifreleme yaparak kendi telefonlarına kaydettikleri,  ancak arayan kişinin şifreleme yaptığı kaydetmeyi unutarak son 2 rakamı yer değiştirmeden hatalı arama yaptığı, bunu fark edince de tekrar son iki numarayı yer değiştirip sanığı aradığı tespit edildi.

Sanığın haklarında FETÖ'den soruşturma bulunan kişilerle de para transferleri yaptığı, Bank Asya'da hesabının bulunduğu kaydedildi.

Sanığın arandığı operasyonel hatlarla ilgili yapılan görüşmelere açıklık getiremediği ve 2009 yılından beri örgütle olan bağını koparmadığı kaydedildi.

(Kaynak)