Foça Müftüsü Selahattin Çelebi, Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanlığına Atandı

Foça Müftüsü Selahattin Çelebi, Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanlığına Atandı

İzmir Foça İlçe Müftüsü Selahaddin Çelebi, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanlığına atandı. Foça’da görev yaptığı süre içinde yediden yetmişe herkesin takdirini, sevgisini ve beğenisini kazanan ve özellik

- İzmir Foça İlçe Müftüsü Selahaddin Çelebi, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanlığına atandı. Foça’da görev yaptığı süre içinde yediden yetmişe herkesin takdirini, sevgisini ve beğenisini kazanan ve özellikle sosyal alanlarda yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettirmesini bilen Müftü Çelebi’nin tayini ilçede üzüntü ile karşılandı.

Müftü Çelebi’ye veda ziyaretinde bulunan Foça Genç İş Adamları Derneği (FOGİAD) Kurucu Başkanı Taner Acar, “İlçemiz Foça, tarihinde sizin gibi halk ile sürekli diyalog kuran, acı ve tatlı günlerde vatandaş ile iletişim halinde olan ve yeri geldiğinde acısına ortak olan, yeri geldiğinde de sevincini birlikte paylaşan bir müftü daha görmemiştir. Foça’ya geldiğiniz ilk günden bugüne Eşref paşalılar ve The İmam gibi filmlerin senaryolarında anlatılanları bizlere canlı olarak yaşattınız. Foça’dan gittiğiniz için çok üzülüyoruz. Fakat bir tesellimiz var ki sizin gibi çok kıymetli bir din adamının Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı gibi önemli bir göreve atanmasıdır” dedi. Başkan Acar, FOGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Altan Öztürk adına Müftü Çelebiye, üzerinde, "İlçemiz Foça’ya yaptığınız kıymetli hizmetlerden dolayı teşekkür eder, saygılar sunarız" yazan bir teşekkür plaketi takdim ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Kendisine yapılan veda ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Acar’a teşekkür eden Çelebi, duygularını, “Çok mutlu oldum size ne kadar teşekkür etsem azdır” şeklinde dile getirdi. Çelebi, "2010 Yılının Ağustos ayında başladığım güzel ülkemizin güzel şehri İzmir ve Foça’da din hizmeti vermekten son derece mutlu oldum. Burada bütün Müftülük personeli ile dayanışma içinde 2 yılı geride bıraktık. Halkımızın maddi ve manevi desteğini daima yanımızda hissettik. Yüce Allah’a hamdolsun bu zaman zarfı içinde din görevlisi- din gönüllüsü arkadaşlarımla birlikte Foça Merkezde,köy ve kasabalarında çok verimli dini hizmetler yürüttük.Halkımızın desteğini gördük,taktirini kazandık. Yeni görev yerim Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı bu vesileyle değerli Foça halkına ve çalışma arkadaşlarıma veda ederken, hürmet ve muhabbetlerimi sunar, hayır dualarını beklerim. Yüce Allah hepimize iki cihan mutluluğu nasip eylesin" şeklinde sürdürdü sözlerini.

SELAHATTİN ÇELEBİ HAKKINDA BİLG: 1968 Yılında Karabük ilinin Yenice ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Filyos’ta okudu.1986 yılında Zonguldak İmam-Hatip Lisesini dereceyle bitirdi.Aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yüksek Öğrenime başladı.Farklı hocalardan Arapça,Hadis,Tefsir ve Fıkıh dallarında özel dersler aldı.co1987 yılı Ocak ayında Ankara-Mamak Müftülüğünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1991 yılında İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Temel İslam Bilimleri Hadis Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansa devam etti.1992-93 te İzmir ve Erzincan’da vatani görevini ifa etti.1993 yılının Aralık ayında Din Görevlisi olarak Almanya –Münih’e gitti. Görevinin yanı sıra Almanca lisan kursuna da devam etti. Göethe Enstitüsünden Almanca Lisan Belgesi aldı.''Cami Adabı''(1995) ve ''İslam'da Kadın-Erkek İlişkileri'' (1998) adıyla iki kitabı yayınlandı.2000 yılında Yurtdışı görevini tamamlayıp Türkiye’ye döndü. Ankara - Yenimahalle Müftülüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Beşevler Kampüs Camiinde görev yaptı. 2002 yılında Ankara’da Devlet Lisan Okuluna(Almanca) devam etti.2002 yılının sonunda başladığı, 18.Dönem İstanbul Haseki İhtisas Merkezinden 2004 yılında mezun oldu. Hac ve Ramazan Din Görevlisi olarak Suudi Arabistan, Almanya, Arnavutluk gibi ülkelerde görev yaptı.Çankırı-Çerkeş vaizliğinden sonra 2007 yılı Mayıs ayında Şanlıurfa – Ceylanpınar Müftülüğüne tayin edildi. Anadolu Üniversitesi AÖF Radyo – Televizyonculuk Bölümünde, Radyo ve Televizyon Programcılığı sahasında öğrenim gördü.Bu bölümden 2012 yılında başarıyla mezun olan Çelebi, Arapça ve Almanca bilmektedir.Görev yaptığı yerlerde Anadolu Liselerinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Almanca dersleri verdi.2010 yılı Ağustos ayında İzmir-Foça Müftülüğüne atanan Selahaddin Çelebi, evli ve üç çocuk babası.

FOÇA MÜFTÜSÜ SELAHATTİN ÇELEBİ,  DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI CAMİ HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI'NA ATANDI

FOÇA MÜFTÜSÜ SELAHATTİN ÇELEBİ,  DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI CAMİ HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI'NA ATANDI

FOÇA MÜFTÜSÜ SELAHATTİN ÇELEBİ,  DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI CAMİ HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI'NA ATANDI