Frida Kahlo'ya 'epilasyon' yaptılar

Frida Kahlo'ya 'epilasyon' yaptılar
Güncelleme:

Bir epilasyon cihazı üreticisi, Frida Kahlo'nun bıyık ve kaşlarını photoshopla silerek reklam afişi hazırladı. Yüz epilasyon aletinin tanıtıldığı ve "Frida bunu bir bilseydi" sloganıyla piyasaya sunulan reklam, izleyicilerin tepkisini çekti.

Sosyal medyada pek çok kullanıcı Frida'nın güzellik algısına direndiği için kaş ve bıyıklarını almayarak kendisini resmettiğini yazdı.

Hâlâ feminist bir simge olarak bilinen Meksikalı portre ressamı, 6 Temmuz 1907'de Meksika'nın Coyocoán kentinde dünyaya geldi. Meksika'nın en büyük sanatçılarından biri olarak kabul edilen Kahlo, otobüs kazasında ağır yaralandığında resim yapmaya başladı.

Kahlo daha sonra 1929'da sanatçı Diego Rivera ile evlendi. 1954'te ölümünden önce Paris'teki ve Meksika'daki resimlerini sergiledi. Fiziksel ve duygusal acısı, iki kez evlendiği kocası, sanatçı Diego Rivera ile olan çalkantılı ilişkisinde olduğu gibi, tuvallerde belirgin bir şekilde tasvir edilmiştir.

1954'te ölen Meksikalı ünlü feminist ressam Kahlo, toplumdaki güzellik algısına karşı direniş olarak kaş ve bıyık almazdı.

Etiketler Frida Kahlo