''Gaygubet'' evleri''ne baskın: Dikkat çeken saat !

''Gaygubet'' evleri''ne baskın: Dikkat çeken saat !
Güncelleme:

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlarda "gaygubet evi"ne yapılan baskında 19 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen imzalı bir saat ele geçirildi.

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "gaybubet evi" yapılanmasına baskın düzenlendi. Operasyonda polis ve asker mahrem imamlarının da bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. Baskında "himmet parası" olduğu belirlenen 205 bin TL'nin yanı sıra FETÖ elebaşı Fetullah Gülen imzalı bir saat de ele geçirildi.

Operasyon, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak bugün sabah saatlerinde gerçekleştirildi. FETÖ’nün “gaybubet evi” olarak bilinen hücre evlerine yönelik baskında 19 şüpheli gözaltına alındı.

BYLOCK KULLANICILARI DA VAR

Gözaltına alınan şüphelilerin FETÖ’nün sözde “eyalet imamları”, “İstanbul il imam yardımcısı”, “polis ve asker mahrem imamları” olduğu iddia edildi. Şüpheliler arasında haklarında herhangi bir adli işlem görmeyen “Bylock” kullanıcılarının da bulunduğu öğrenildi.

''Gaygubet'' evleri''ne baskın: Dikkat çeken saat ! - Resim : 1

EMNİYET’TE SORGULARI SÜRÜYOR

Şüphelilerden bazılarının sahte kimlik kullandığı belirlenirken, evlerinde yapılan aramalarda örgüt mensuplarına dağıtılacağı düşünülen “himmet paraları” bulunduğu belirtildi.

Aramalarda bir miktar altın ve FETÖ elebaşı “Fetullah Gülen” imzalı bir de saat bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

''Gaygubet'' evleri''ne baskın: Dikkat çeken saat ! - Resim : 2

Sözcü