Gazipaşa-alanya, "Freebird" İle Tahran Yolcularını Karşıladı

Gazipaşa-alanya, "Freebird" İle Tahran Yolcularını Karşıladı

İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları tarafından işletilen Gazipaşa-Alanya Havalimanı, İstanbul merkezli havayolu şirketi Freebird’ün ilk kez düzenlediği...

İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları tarafından işletilen Gazipaşa-Alanya Havalimanı, İstanbul merkezli havayolu şirketi Freebird’ün ilk kez düzenlediği Tahran seferine ev sahipliği yaptı.

TAV açıklamasına göre, Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Türk havayolu şirketi Freebird tarafından düzenlenen ve İran’ın başkenti Tahran’dan gelen uçuşu karşıladı. Gazipaşa-Alanya’ya ilk kez uçuş gerçekleştirilen Freebird, Nevruz Bayramı boyunca iki şehri birbirine bağlayacak.

Saat 12:20’de Airbus A320 ile 174 yolcunun geldiği ilk uçuş, itfaiye araçlarıyla iki taraftan su sıkılması anlamına gelen "su takı" ile karşılandı. Yolcular, TAV Gazipaşa ve Freebird yetkilileri tarafından düzenlenen kokteyle katıldılar.

TAV Gazipaşa İşletme Koordinatör Yardımcısı Murat Şen, "TAV olarak, Gazipaşa-Alanya Havalimanından direkt uçuşların artırılması ve bölgenin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için tanıtım ve pazarlama faaliyetlerimizi yoğun şekilde sürdürüyoruz. Havalimanımızda hizmet vermeye başlayan 19. havayolu şirketi olan Freebird ile iş birliğimiz kapsamında Tahran’dan Gazipaşa-Alanya’ya sefer düzenlenmesinden mutluluk duyuyoruz. Havalimanımızın uçuş ağının büyümesi ve turizmin gelişmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Gazipaşa-Alanya Havalimanından iç ve dış hatlarda toplam 19 havayolu şirketiyle 25 destinasyona uçuş gerçekleşiyor. Gazipaşa-Alanya Havalimanı 2015 yılında yaklaşık 915 bin yolcuya hizmet sunarken 6 bin 510 uçuşa ev sahipliği yaptı.