Genelkurmay Başkanı Mardin'de !

Genelkurmay Başkanı Mardin'de !

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların devam ettiği Mardin'e geldi.

Mardin'e gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen 3 asker için Selen Kışlası'nda düzenlenen uğurlama törenine katıldı. Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.

1-20160501173923.jpg

Nusaybin ilçesinde, PKK'lıların roketli saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman çavuşlar Sinan Oruç, Serdar Yıldırım ve Hakan Duyğal içinMardin Selen kaşlısında tören düzenlendi. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehitlerin aileleri, silah arkadaşları ve Mardinli vatandaşların katıldığı uğurlama töreninde önce şehitlerin öz geçmişleri okundu.

3-086.jpeg

Törende Türk Silahlı Kuvvetler adına konuşan Yarbay Kubilay Karadeniz, şehitlerin daima milletin kalbinde yaşadıklarını ve yaşamaya devam edeceklerini söyledi. Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan şehitlerin aralarından ayrılmadıklarını ifade eden Karadeniz, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan 'bayrak', 'vatan' için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" diye konuştu.

2-182.jpeg

Genelkurmay Başkanı Mardin'de ! - Resim : 4