Gül'ün damadında işler tıkırında

Gül'ün damadında işler tıkırında

Cumhurbaşkanı'nın damadının ürettiği ipek halılar, marka oluyor..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün damadı Mehmet Sarımermer, Hereke’deki Özipek Halıcılık fabrikasında ürettiği ipek halıları Özipek markasıyla pazarlamak için Patent Enstitüsü’ne başvurdu

Gazete Habertürk'ün haberine göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün damadı Mehmet Sarımermer, üretimini yaptığı ipek halıların marka tescili için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuru yaptı.

Yakın zamanda baba olmaya hazırlanan Gül’ün damadı Mehmet Sarımermer, Hereke’de bulunan Özipek Halıcılık fabrikasında ipek halı da üretiyordu. Sarımermer, marka tescilinin ardından ürettiği ipek halıları “Özipek” markası adı altında pazarlayacak. Gül’ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer 14 Ekim 2007’de İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’nde kıyılan nikâhla evlenmişler ve düğün yemeği de Adile Sultan Yalısı’nda verilmişti.

EN İNCE İPEK

Mehmet Sarımermer’in babası Abdullah Sarımermer, dünyanın en ince halısını üreterek Guinness Rekorlar Kitabı’na iki kez adını yazdırmıştı.

Sarımermer, “dünyanın en ince halısı” olarak kayda geçecek halıyı 1988 yılında dokumaya başladı. Sarımermer’in 5 yılda dokuduğu ilk ipek halının santimetrekaresinde 576 düğüm bulunuyor. Bu halı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Sarımermer, bir süre sonra kendi rekorunu kırmak için yeniden çalışmalara başladı. 2000 yılında dokuması biten 70 santimetre uzunluğundaki ikinci halının santimetrekaresinde ise 625 düğüm kullanıldı. Böylece Abdullah Sarımermer’in sahibi olduğu Özipek Halıcılık, Guinness Rekorlar Kitabı’na ikinci kez ismini yazdırdı. Gül’ün damadının babası Kayserili Abdullah Sarımermer, 1964 yılından beri Hereke’de üretim yapıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra’nın eşi Mehmet Sarımermer ise Kartal Anadolu İmanı Hatip Lisesi’nden 1996-1997 öğrenim döneminde mezun oldu. Sarımermer, 1997’de girdiği ÖSS’de Türkçe-Matematik puan türünde Türkiye dördüncüsüydü.

Mehmet Sarımermer, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu ve babasının yanında ticarete atıldı. Ürettiği halılarla rekor kıran Abdullah Sarımermer, 22 Ağustos 2008’de öldü.