Halim Kızılırmak CHP'den Bakırköy Belediye Başkan aday adayı oldu

Halim Kızılırmak CHP'den Bakırköy Belediye Başkan aday adayı oldu
Güncelleme:

Bakırköy Kent Konseyi Genel Başkanı ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Halim Kızılırmak, Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'den Bakırköy Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıkladı.

Daha önce Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcılığı görevini de yapmış olan Bakırköy Kent Konseyi Genel Başkanı ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Halim Kızılırmak yaptığı bir basın açıklamasıyla ''daha yaşanabilir bir Bakırköy için, değişim için" diyerek yerel seçimlerce CHP'den Bakırköy Belediye Başkan aday adayı olduğunu duyurdu.

Kızılırmak bugün CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı binasına giderek CHP İlçe Başkanı Gizem Başaran'a resmen Aday Adaylık dosyasını sunacağını da belirtti.

İşte Kızılırmak'ın açıklaması:

Ben bugün bir Kent Konseyi Başkanı, Mali Müşavir, ya da başka bir kimlikle karşınızda değilim. Bakırköy ailesinin bir ferdi olarak buradayım. Doğduğum büyüdüğüm okullarında eğitim aldığım ve hala yasadığım ilçenin bir sakini olarak, yıllardır biriktirdiğim anılarım, mutluluklarım, dostluklarım hayallerim ve Bakırköy'ün tüm sorunlarını bilen biri olarak karşınızdayım.

Mesleki bilgi birikimimin yanında, uzun yıllardır görev aldığım STK'lar, yerel yönetimlerde Başkan Yardımcılıkları ile kamuda edindiğim tecrübelerimi Bakırköy Kent Konseyi Başkanı olarak Yürütme Kurulumla yaptığım yararlı çalışmalar ve yarattığımız farkındalıkla Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı olmaya karar verdim.

Bakırköy'ün sorunlarını ve ihtiyaçlarını yakinen bilen bir kişi olarak, Belediye Başkanlığı görevini birliktelik içerisinde halk ile bütünleşerek ortak akıl ve şeffaf bir şekilde yerine getireceğime yürekten inanıyorum.

Bakırköy'ü İstanbul'un diğer ilçelerinden farklı kılan, tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik özellikleriyle, yaşanabilir bir şehir haline getirmek, aslında var olan Bakırköy'ün marka değerini daha üst çizgiye yükseltmek için Bakırköy Kent Konseyi olarak yaptıklarımızla, şimdi Bakırköylü olarak yola çıkmanın zamanı. Bu amaçla, Bakırköylüler ile birlikte, hemşerilik, katılımcı bütçe, üreten ve paylaşan, demokratik, laik, sosyal devlet anlayışıyla, sürdürülebilir, sürekli yenilenen bir anlayış ile Bakırköy'e ekip anlayışımla hizmet etmek üzere yola çıkıyorum.

Bakırköy'de artık Siyasi, Etnik, Dinsel kimlik gözetmeksizin, bunların yerine insanı koyarak sadece ortak görüşlerde eskiden olduğu gibi aile birliği içerisinde, ortak kültür ve komşuluk ilişkilerinin kuvvetleneceği görüş ile; Bakırköy için birleşen, tüm siyasi partililerinin görüşünün ortak adayı olarak, BAKIRKÖY KONTENJANINDAN CUMHURİYET İLKE VE İNKİLAPLARINA sahip, ATATÜRKÇÜ yapı ile ayırımcılığa fırsat vermeden, her kesimin ortak birleştirici, yeni değişime ayak uyduracak, yeniliklere açık GELDİĞİ KOLTUKTAN ALACAĞI GÜÇ İLE DEĞİL, KOLTUĞA VERECEĞİM GÜÇ ile; hizmet edeceğim.

Bugün nasıl İstanbul Belediye Başkanlığı ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu ile iş birliğini sürdürüyorsak, yarınlarda da İstanbullun kazanılmasında da desteği ve çevresi ile katkı sağlayacağımız, CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel'in dinamik girişimlerine ve bu düşüncenin Türkiye de iktidara taşınma aşamasında etken olacak kişi olarak Bakırköy Belediye Başkanlığına Aday Adayıyım.

Bu süreçte, Bakırköylü Hemşerilerimin, STK'ların ve tüm partililerin ortak desteği ile. "Daha Yaşanabilir Bir Bakırköy için, Değişim İçin Yola Çıkıyorum” Kamuoyuna, Bakırköylü Hemşerilerime ve Basin Mensuplarına saygı ile duyurulur.

Halim KIZILIRMAK
CHP Bakırköy Belediye Başkan A. Adayı

Halim Kızılırmak kimdir ? 

1958 OSMANİYE/ BAKIRKÖY doğumlu İlk orta lise tahsilini Bakırköyde tamamladı. AİTİA GAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNİ 1980 yılında bitirdi. 1980 yılından iibaren Mali Müşavirlik, Bağımsız Denetim ve Bilirkişilik yapmakta.1976-1981 yıllarında SGK da görev yaptı, 1981-1986 yıllarında CEO luk. 1986-1993 yılları arasında İBB çeşitli üst düzey Görevlerde bulundu, 1993-2002 yılları arasında Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcığı görevini yaptı. Çeşitli STK da Başkanlık ve diğer Görevlerde bulundu. Halen SHÇK de Çocuk Koruma Derneğinde Başkanlık yapıyor, MMMB GENEL MERKEZ GENEL SEKRETERLİĞİ görevinde bulundu. 2019-2021 yıllarında KENT KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİ görevini yaptı. 2022-2025 dönemi Kent Konseyi seçimlerinde BAŞKAN seçildi. 1 Erkek, 1 Kız Çocuk babası ve 1 torun sahibi.