Haluk Levent beraat etti

Haluk Levent beraat etti
Güncelleme:

Şarkıcı Haluk Levent, ''silahla haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmak'' ve ''yağmaya teşebbüs'' suçlarından yargılandığı davada beraat etti.

Kapatılan Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince aralarında şarkıcı Haluk Levent'in de bulunduğu 19 kişi hakkında Silahla haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak veya üye olmak'' suçlarından yürütülen soruşturma sonucunda açılan davada, Levent'in üzerine atılı suçları işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden tüm suçlardan beraatine karar verildi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanıklar Mehmet Selçuk Güleçlier ve Hasan Hüseyin Tilki ile başka suçtan tutuklu sanıklar Ali Rıza Garan, Recep Demir ve diğer sanıkların avukatları katıldı.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Bayram Kapucu, davanın esasına ilişkin mütalaasının hazır olduğunu söyledi. 

Savcılık mütalaasında, sanık hakan Çınar'ın yargılama sırasında hayatını kaybettiği, bu nedenle hakkındaki davanın düşürülmesine, diğer tüm sanıkların ise ''silahla haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmaya veya kurulan örgüte üye olmak'' suçlarından beraatine karar verilmesini talep etti. Sanık Haluk Levent'in tüm suçlardan beraati yönünde karar verilmesi de istenen mütalaada, sanık Sami Aksel hakkında ''tehdit'', ''ruhsatsız silah bulundurmak'', ''yağma'' suçlarından, sanık Ecevit Alaçayır'ın ise ''yağma'' ve ''ruhsatsız silah kullanmak'' suçlarından cezalandırılması öngörüldü.

Savcılık mütalaasında, diğer 10 sanık hakkında da benzer suçlarından hapisle cezalandırılması talep edildi. 

Sanık ve avukatları da mütalaaya karşı beyanda bulundu. Haluk Levent'in avukatı Meltem Deniz Yeğen de söz alarak, müvekkili yönünden savcılığın mütalaasına katıldıklarını ve beraatine karar verilmesini istedi.

TÜM SUÇLARDAN BERAAT

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan Haluk Levent hakkında ''silahla haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmak'' ve ''yağmaya teşebbüs'' suçlarını işlediği iddiasıyla kamu davası açıldığını ancak Levent'in üzerine atılı suçları işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden tüm suçlardan beraatine hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Sami Aksel, Ecevit Alaçayır, Hasan Hüseyin Tilki, Sinan Zöngür, Ali Rıza Garan, Muhammet Demir, Bilim Yıldız, Vedat Yardım, Fatih Kıcırgan, Alaattin Çuhadar, Selahattin Çuhadar, Atila Yılmaz, Mehmet Gülbahar, Mehmet Selçuk Güleçlier, Recep Demir, Tunay Coşkun ve Halil Kengil hakkında ''silahla haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmaya veya kurulan örgüte üye olmak'' suçlarından beraatine karar verdi.

Heyet, sanıklardan Hakan Çınar'ın yargılama sırasında hayatını kaybettiği bu nedenle davanın düşürülmesine hükmetti. 

Sanık Sami Aksel'in ''tehdit'', ''yağma'', ''basit yaralama'', ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından 18 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar veren heyet, diğer 10 sanığı ise benzer suçlardan 3 yıl ila 12 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

"BİZİ ÇETECİ GİBİ GÖSTERDİLER"

Hakkındaki davada beraatine karar verilen şarkıcı Haluk Levent gazetecilerin sorularını yanıtlarken, davanın yaklaşık 10 yıl sürdüğünü, davaya ilişkin yaklaşık 4 bin 300 haber yapıldığını anlattı.

Haluk Levent, şunları kaydetti:

''Ellerim kelepçeli bir şekilde 4 gün sorgu odasındaydım ve hiçbir şey bilmeden. O dönem en çok ağrıma giden, o dönemin savcısı beni dinlemedi. Hukuk devleti dediğimiz yerde savcı dahi ifademi almadı. Direkt olarak mahkemeye çıkarıldım. Evet tutuksuz yargılandım ama 10 küsur yılda binlerce haber, binlerce algı yitip giden birçok sponsorluklar, konserler cabası. Ve sonunda beraat. Seviniyorsunuz ama bir yandan da üzülüyorsunuz. Bunu bu kadar uzatmanın, bu kadar operasyonlarda ismimizin kullanılması gerekli miydi? Bu nedenle bir yandan sevinçliyim, bir yandan da buruk bir duygu var içimde. Bizi çeteci, mafyavari insanlarla göstermişlerdi.''

AA

text-ad
Etiketler Haluk Levent
Balıkçıların paylaştığı görüntüler ortalığı karıştırdı! Rezervasyonlar bir bir iptal edildi Balıkçıların paylaştığı görüntüler ortalığı karıştırdı! Rezervasyonlar bir bir iptal edildi Demir Kubbe'yi delen İran'ın kaç füze fırlattığı ortaya çıktı Demir Kubbe'yi delen İran'ın kaç füze fırlattığı ortaya çıktı İzmir'deki fabrika yangının hasarı gün aydınlanınca ortaya çıktı İzmir'deki fabrika yangının hasarı gün aydınlanınca ortaya çıktı İmamoğlu'ndan siyasi yasak istendiği davada tarihi savunma İmamoğlu'ndan siyasi yasak istendiği davada tarihi savunma Emekli ve memurların zamlı temmuz maaşı hesaplandı Emekli ve memurların zamlı temmuz maaşı hesaplandı Depoları doldurun! Akaryakıt fiyatlarına yine yeniden dev gibi bir zam geliyor! Depoları doldurun! Akaryakıt fiyatlarına yine yeniden dev gibi bir zam geliyor! 2 gence sopayla işkence eden şüphelinin ilk vukuatı değilmiş! Şoke eden görüntüler 2 gence sopayla işkence eden şüphelinin ilk vukuatı değilmiş! Şoke eden görüntüler İran'da kilometrelerce uzunluğundaki savaştan kaçış kuyruğu kamerada! İran'da kilometrelerce uzunluğundaki savaştan kaçış kuyruğu kamerada! ''MOSSAD ajanları Türkiye yolunda'' iddiası olay oldu! ''MOSSAD ajanları Türkiye yolunda'' iddiası olay oldu! Tarihin en çok izlenen dizisinin final sezonundan son fragman! Tarihin en çok izlenen dizisinin final sezonundan son fragman!
1 milyon TL'ye sıfır otomobil hayal olacak! Listede sadece 1 model kaldı 1 milyon TL'ye sıfır otomobil hayal olacak! Listede sadece 1 model kaldı Türkiye'nin çeyrek asırlık bir devi daha konkordato ilan etti Türkiye'nin çeyrek asırlık bir devi daha konkordato ilan etti İran-İsrail savaşı 4'üncü gününde: İran'ın İsrail'e misillemesi çok ağır oldu! İran-İsrail savaşı 4'üncü gününde: İran'ın İsrail'e misillemesi çok ağır oldu! Gazeteci Şule Aydın hakkındaki skandal iddia sonrası küfrü bastı! Gazeteci Şule Aydın hakkındaki skandal iddia sonrası küfrü bastı! Ayı saldırısına uğrayan engelli genç hayatını kaybetti Ayı saldırısına uğrayan engelli genç hayatını kaybetti FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda tarihi fark FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda tarihi fark İstanbul'daki polis vahşetinin kan donduran ayrıntıları ortaya çıktı İstanbul'daki polis vahşetinin kan donduran ayrıntıları ortaya çıktı Salda Gölü'ne giren baba ve oğul boğuldu, kızı vatandaşlar kurtardı Salda Gölü'ne giren baba ve oğul boğuldu, kızı vatandaşlar kurtardı Bikinili protestocu Melisa Aydınalp bir kez daha gözaltında! Bikinili protestocu Melisa Aydınalp bir kez daha gözaltında! İkinci el araç satışında ''yok artık'' dedirten ''şüpheli araç'' oyunu deşifre oldu! İkinci el araç satışında ''yok artık'' dedirten ''şüpheli araç'' oyunu deşifre oldu!