Harbiyelilerden "Komando Marşı"

Harbiyelilerden "Komando Marşı"

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan "1915-Bir Hilal Uğruna" adlı gösteri, şehit ve gazi yakınları ile harp okulu öğrencileri için sahnelendi- Eserin sonunda okunan "Komando Marşı"na harbiyeliler de eşlik etti

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesiyle sahnenelen "1915-Bir Hilal Uğruna" adlı gösterinin sonunda okunan "Komando Marşı"na, salonu dolduran harbiyeliler de eşlik etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ATO Congresium'daki etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada sahnelenen "1915-Bir Hilal Uğruna" adlı gösteriyi, şehit ve gazi yakınları ile harp okulu öğrencileri izledi.

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Kara Harp Okulu Komutanlığı öğrencileri ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi sanatçılarınca sahnelenen eser, Osman Gazi'nin rüyasıyla başladı.

İstanbul'un fethi ve Çanakkale Zaferi'nin güçlü görsel efektler ve teatral unsurlarla anlatıldığı eserde, Çanakkale'de kendi cenaze namazlarını kılan şehitler ve dev Türk bayrağının altında nöbet tutan askerler, Arif Nihat Asya'nın "Dua" şiiri eşliğinde sahneye yansıtıldı.

Gösterinin sonunda sahnede okunan "Komando Marşı"na salonu dolduran harbiyelilerin de eşlik etmesiyle, duygusal anlar yaşandı.