Havalanamıyorlardı ! Bugün kalkıp Suriye'deki hedefleri vurdular

Havalanamıyorlardı ! Bugün kalkıp Suriye'deki hedefleri vurdular

Suriye'deki hava savunma sisteminin Türk uçaklarına kilitlenmesi nedeniyle havalanamayan jetler, yeniden IŞİD mevzilerini bombaladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekâtı'nda dün savaş uçaklarının Salva bölgesini bombardımana tuttuğunu duyurdu.

TSK'nın rutin açıklamasında 18 IŞİD teröristinin vurulduğu, iki bina ve komuta merkezinin imha edildiği bilgisi yer aldı. Ancak açıklamayı rutin dışına çıkaran bir detay var.

Anadolu Ajansı, iki gün önce Türk jetlerinin sınır ötesi harekâta iki haftadır katılmadığını bildirmişti. Savaş uçaklarının son olarak harekâtın 61. gününde uçtuğunu belirten ajans, Suriye'deki hava savunma sisteminin Türk jetlerine kilitlendiğini ve uçakların bu yüzden havalanamadığını aktardı.

TSK'nın açıklamasıyla 20 gün sonra, harekâtın 81. gününde savaş uçaklarının yeniden Suriye'deki hedefleri bombaladığı ortaya çıkmış oldu.

Anadolu Ajansı, söz konusu kilitlenmenin Türk jetlerinin PKK'nın Suriye uzantısı YPG hedeflerini vurması ve 160'tan fazla YPG üyesinin ölmesinden sonra yapılmaya başlandığının altını çizmişti.