Hayri İnönü'den o habere açıklama

Hayri İnönü'den o habere açıklama

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'den bugün basında çıkan habere açıklama..

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'den basın açıklaması:

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü’nün 18 Aralık 2014 tarihinde, Hürriyet Gazetesi’nde  yayınlanan bir röportajından sonra, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından res’en soruşturma başlatılmıştı.

Hayri ve Nazlı İnönü konu hakkında ifadeye çağırılmışlar ve eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında tehdit gerekçesiyle şikayetçi olmuşlardı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Şubat 2015 tarihinde konuyla ilgili soruşturmaya yer olmadığına karar vermiş ve dava açılamamıştı.

Karara itiraz eden Hayri İnönü, avukatı aracılığıyla Adalet Bakanlığı’na başvurmuş ve kanun yararına bozma talebinde bulunmuştu.

Yargıtay 4. Ceza dairesinin 3.12.2015 tarihinde yapmış olduğu incelemede, takipsizlik kararının “kanun yararına bozulmasına” karar verilmiştir. Yargıtay’ın resmi internet sitesinden alınan dosyaya ilişkin bilgiler ektedir.

Hayri İnönü konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır: “Daha önce de takipsizlik kararının yerinde olmadığını belirtmiştim. Yargıtay, bu kararıyla haklı olduğumu tescil etmiştir. Yanlış verilen bir kararın bozulması hukuk adına yerinde olmuştur.”

Kanun Yararına Bozma Nedir?

Hakim ya da mahkeme tarafından verilen ve temyiz incelemesinden geçmeksizin kesinleşen kararların, Yargıtay’a bozulma istemiyle gönderilmesi ve daha önce açılamayan davanın açılmasını sağlamasıdır.

Etiketler şişli belediyesi