Hayri İnönü'nün Eski Danışmanının "İftira Ve Hakaret" Davası

Hayri İnönü'nün Eski Danışmanının "İftira Ve Hakaret" Davası

İnönü'nün eski danışmanı Ali Adnan Aslan'ın, "Şişli Belediyesinde rüşvet" iddialarına ilişkin "iftira ve hakaret" suçlarından yargılanmasına başlandı

İSTANBUL (AA) - Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eski danışmanı Ali Adnan Aslan'ın "hakaret" ve "iftira" suçlarından 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müşteki Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve sanık Ali Adnan Aslan ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Aslan, savunmasında, belediye başkanı danışmanı olarak görevde bulunduğunu ve görevinden 8 Nisan 2015'te istifa ettiğini belirterek, istifasına dair medyada haberlerin çıktığını, bu haberler üzerine bir gazeteciyle telefonda görüştüğünü, bu görüşmeden sonra "Hayri İnönü'nün rüşvet aldığı" yönünde bazı iddiaların gazetelerde yer aldığını söyledi.

Aslan, gazeteciyle görüşmesinde İnönü'nün rüşvet aldığına dair herhangi bir ifade kullanmadığını savunarak, şöyle devam etti:

"Muhabir bana 'istifa ettiğinizde bazı iddialarda bulunmuştunuz. Savcılık sorarsa ibraz edeceğiniz sağlam belgeler var mı?' diye sordu. Ben de muhabire, 'Savcılık soruşturma nedeniyle benden talep ederse belgeleri savcılığa veririm. Ancak bu belgeleri basın ile paylaşmam' dedim. Keza muhabir bana 'Bu anlattıklarınız rüşvet olayı mıdır? Siz rüşvet alırken alırken gördünüz mü?' diye sordu. Ben de elimdeki belgeleri basın ile paylaşmak istemiyorum' dedim."

Danışmanlığı döneminde mafya bağlantılı bir kişiyi Şişli Belediyesinde gördüğünü öne süren Aslan, "Bu şahsın kim olduğunu Hayri İnönü'ye sordum. Müşteki bana bu şahsı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiğini söyledi. Belediyede gördüğüm bu şahsı Kılıçdaroğlu'nun tanıması mümkün değildir. Bu şahsı Kılıçdaroğlu'nun göndermesi de mümkün değildi. Kaldı ki ilerleyen tarihlerde belediye binası içerisinde silahlı yaralama olayı gerçekleşti" diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise olay tarihinde belediye başkanlığı görevini sürdürdüğünü ve görevi süresince kimseden rüşvet almadığını anlatarak, İçişleri Bakanlığınca da kendisine yönelik bu konu hakkında herhangi bir soruşturmanın açılmadığı bilgisini verdi.

Duruşmada ara kararını açıklayan hakim, söz konusu haberi yapan muhabirin ifadesine başvurulması için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün şikayeti üzerine, Akşam gazetesinin 6 Temmuz 2015 tarihli nüshasında ve gazetenin internet sitesinde yer alan "Rüşvetin tanığıyım", "Belediyede rüşvet alındığını bizzat gördüm", "Rüşveti gözlerimle gördüm" başlıklı haberlere ilişkin soruşturma başlatıldı.

Haberdeki iddiaların sahibi olduğu öne sürülen Şişli Belediye Başkanı eski danışmanı Ali Adnan Aslan'ın "hakaret ve iftira" suçlarından 2 yıl 2 aydan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.