Hem Meteoroloji hem AKOM uyardı! Yağışlı hava geri döndü...

Hem Meteoroloji hem AKOM uyardı! Yağışlı hava geri döndü...
Güncelleme:

Meteoroloji Türkiye'nin hafta sonuna kadar sürecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiğini duyurdu. AKOM da bugün gece saatlerinden itibaren, İstanbul'un serin ve yağışlı havanın etkisi altına girebileceği uyarısında bulundu.

Türkiye'nin kuzey bölgeleri kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışın etkisi altında. Marmara Bölgesi'nde poyraz ve sağanak yağış etkili olurken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde lodosla birlikte sağanak yağışlar etkili olacak. Doğu Karadeniz'de ise kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak,Isparta, Burdur ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara’da kuzey yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat),Doğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına(50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın batı ve kuzeybatı, zamanla batı ve güneybatı, batı kesimlerde kuzeyli yönlerden yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat),Doğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Giresun, Rize, Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) beklendiğinden su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara’da kuzey yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat),Doğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına(50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

AKOM DA UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından paylaşılan verilere göre İstanbul'un Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının hafta boyunca 12-14°C aralığında mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bugünden itibaren İstanbul başta olmak üzere bölge genelinde parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı bir havanın hakim olması bekleniyor. Yağışlı havanın 22 Nisan Çarşamba günü öğle saatlerine kadar hafif sağanak yağmur şeklinde etkili olacağı, rüzgarın da kuzeyli yönlerden sert, zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKOM'un tahminlerine göre 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri bölge genelinde hava parçalı bulutlu olabilir.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini


 
 
 

Seçiniz...