İki kafadar deniz trafiğini karıştırdı !

İki kafadar deniz trafiğini karıştırdı !

Çanakkale Boğazı'nda serinlemek isteyen iki kafadar, kendilerine yaklaşan feribotu görmeyince seferlerini aksattı.

Bayram tatili için araçlarıyla yola çıkanlar, Çanakkale’nin Avrupa yakasındaki Gelibolu ve Eceabat ilçeleri ile Kilitbahir Köyü’ndeki feribot iskelelerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Çanakkale Boğazı'nda ise kıyıdan açığa doğru yüzen iki arkadaş, kendilerine yaklaşan feribotu fark edemeyince seferlerde bir süre aksama yaşandı...

Çanakkale Boğazı’nın Avrupa yakasında kalan Gelibolu ve Eceabat ilçeleri ile Kilitbahir Köyü’nden, Anadolu yakasındaki Çanakkalemerkezi ve Lapseki İlçesi’ne geçiş yapmak isteyen tatilciler, gece saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturmaya başladı. Çanakkale Boğazı’nda deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması; Gelibolu- Lapseki hattında dört, Eceabat- Çanakkale hattında üç feribot ile Kilitbahir- Çanakkale hattında ise dört mini feribotla Sabaha kadar saatsiz olarak dolmuş usulü çalıştı. Ayrıca Gelibolu’dan Lapseki’nin Çardak Beldesi’ne özel şirkete ait altı mini feribot saatsiz olarak sefer yaptı. Tatilcilerin araçlarının oluşturduğu yoğunluk dolmuş usulü seferlerle eritilmeye çalışıldı.
 
SAHURDAN SONRA YOĞUNLUK
 
Fakat İstanbul ve Trakya bölgesindeki illerden sahurdan sonra yola çıktıkları düşünülen tatilcilerin, sabahın erken saatlerinden itibaren Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir feribot iskelelerine akın etmesiyle feribotların saatsiz seferleri de yetersiz kalmaya başladı. Eceabat- Çanakkale hattında Eceabat ilçesi çıkışından Kilye Koyu’na kadar uzanan araç kuyruğu üç kilometreyi geçti. Gelibolu İlçesinde de yine uzun araç kuyruğu oluştu.

serinlemek-isterken-seferleri-aksattilar-5850060.jpeg
 
TATİLCİLERDEN TEPKİ
 
Eceabat’tan Çanakkale’ye geçmek için feribot sırası bekleyen tatilciler duruma tepki gösterdi. İstanbul güzergahından Çanakkale’ye seyrederken yolların sakin olduğunu belirten tatilciler, feribot iskelesinin ise yolun sonu olduğunu söyledi. Tatilciler, Eceabat’a kadar rahat ulaştıklarını ancak feribot kuyruğu nedeniyle Çanakkale Boğazı’nı bir türlü geçemediklerini söyleyerek, feribot sırasında 2- 3 saat beklemek zorunda kaldıklarını kaydetti. Sürücüler, özellikle toplu taşıma araçları olan şehirler arası otobüslere öncelik tanınmasına kızdı. Büyük otobüslerin sıra dışı feribotlara alınması nedeniyle kuyrukta bekleme sürelerinin uzadığını ifade etti. 

serinlemek-isterken-seferleri-aksattilar-5850064.jpeg
 
2 KAFADAR DA SEFERLERİ AKSATTI
 
Öte yandan Çanakkale'de serinlemek için denize giren iki kişi GESTAŞ’a ait feribotların yanaştığı iskeleye doğru açılınca, Çanakkale-Kilitbahir seferlerini yapan ’Alınteri-8’ feribotunun altında kalmaktan son anda kurtuldu.
 
Bu sabah saat 09.30 sıralarında Çanakkale Belediyesi’ne ait Marina Yat Limanı önünden denize giren iki vatandaş, yüzerek Çanakkale Feribot İskelesi’ne ait rampalara yaklaştı. Denizin keyfini çıkaran iki kişi feribot iskelesine yaklaşmakta olan Alınteri-8 adlı arabalı vapuru fark etmedi. Vatandaşların uyarılarını da duymayan iki kişi, arabalı vapurun kendilerine siren çalması üzerine kıyıya doğru yüzmeye başladı. Bu sırada Alınteri-8 isimli arabalı vapur manevra yaparak iskele açıklarında bekleyişe geçti. 

serinlemek-isterken-seferleri-aksattilar-5850051.jpeg
 
ZODYAK BOT İLE KURTARILDILAR
 
Kıyıya doğru yüzmeye çalışan ancak başarılı olamayan iki kişinin yardımına Zodyak bot ile Çanakkale Belediyesi’ne ait ekipler yetişti. Akıntı nedeniyle Zodyak bota binemeyen iki kişi bota tutunarak kıyıya getirildi. Kısa süreli deniz trafiğini aksatan vatandaşlar buradan kıyıya çıkarken, açıkta bekleyen Alınteri-8 isimli arabalı vapur iskeleye yanaştı.
 
Yaşanan kısa süreli aksaklığın ardından feribot seferleri normale döndü.

serinlemek-isterken-seferleri-aksattilar-5850066.jpeg

Etiketler Çanakkale feribot