İki şehrimiz güne bembeyaz uyandı

İki şehrimiz güne bembeyaz uyandı
Güncelleme:

Van ve Kars illerimizde dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle her iki ilimizde de vatandaşlar yeni güne kar rtüsü altında başladı.

VAN'da dün geceden bu yana kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Nisan ayında kara kışın yaşandığı bir diğer kent de Kars oldu. Neredeyse 8 ay kış yaşayan Kars bugün yeniden beyaza büründü.

Kentte gece başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar devam etti. Kar yağışıyla, şehrin tamamı beyaza büründü. Nisan ayında kar sürpriziyle karşılaşan vatandaşlar ise şaşkınlık yaşadı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri, kar küreme ve temizleme çalışması başlattı.

Kars'ta da kış hüküm sürüyor. Özellikle kent merkezinde yağan kar, vatandaşları şaşırtmaya devam ediyor. Dün akşam başlayan kar yağışı kenti beyaza bürürken, hava sıcaklığının eksi 7 dereceye düşmesiyle birlikte yerler buz tuttu. Kars'ta eski hesaplara göre Nisan ayında kar yağmasının normal olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Rivayete göre, eski hesaplara göre aprilin beşi diyorlar. Şimdi iklimler değişmiş, şimdiki hesaplar eskilerin konuştuğu efsaneler, başka olay değil. Geçen sene bundan daha az kış yaşadık. Bu yıl kış ağır geçti” dedi. Bahar ayında kışın yaşandığı kentte, beyazlar altında kalan Kars Kalesi ve Harakani Türbesi ve Kümbet cami ise kart postalık görüntüler ortaya çıkardı.