''İmamoğlu rahat durmuyor... Reis buna çok kızdı, derhal kazmayı vurun''

''İmamoğlu rahat durmuyor... Reis buna çok kızdı, derhal kazmayı vurun''
Güncelleme:

Yeni İstanbul Havalimanı'nın devreye alınmasıyla, millet bahçesi yapılmak istenen Atatürk Havalimanı için yeni hamle.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 28 Mart'ta Atatürk Havalimanı'nın heba olmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek, "2023 sonrasında, vatandaşımıza ve şehrimize en makul işletme biçimiyle, İstanbul Havalimanı'nın stratejik hedeflerini olgunlaştırarak, İstanbul'un hayatına tekrar dahil edeceğiz" demişti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 9 Nisan tarihinde ise "Atatürk Havalimanı hikayesi kapandı gitti. Zaten oranın kuzey ve güney pistinin millet bahçesi olarak yapılması için işe başlanıyor" şeklinde yanıt vermişti. 

Gazetemiz yazarı Mustafa Balbay'ın bugünkü "Atatürk Havalimanı’nı bir yılda yıkın emri!" başlıklı yazısında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na gönderdiği yazıda Atatürk Havalimanı'na ilişkin yeni bir hamlenin yapıldığını dile getirdi. 

Gönderilen yazının ekinde krokinin de olduğuna dikkat çeken Balbay, kalan pistin tümünün bahçe olacağını ifade etti.

Balbay, şöyle devam etti:

 "Bakan adına Mekânsal Planlama Genel Müdür Vekili Ahmet Baktaş imzalı yazının Türkçesi şu:

Arkadaşlar, İmamoğlu rahat durmuyor. 2023’te Atatürk Havalimanı’nı işletmeye açacağız diyor. Reis buna çok kızdı. Derhal kazmayı vurun, havalimanını iyice kullanılamaz hale getirin..." 

Mustafa Balbay'ın Cumhuriyet gazetesindeki yazısının tamamı için...