İNÖNÜ'DE GOL DÜELLOSU!

İNÖNÜ'DE GOL DÜELLOSU!

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı. Siyah beyazlılar 2 kez öne geçtiği derbide Fenerbahçe'den kaçamadı.

Enfes bir derbiydi! Nefes kesen çekişme, müthiş tempo, harika goller... Bu enfes derbideki golleri atan ve anadilleri Portekizce olan Simao, almeida, Alex ve Cristian'a "obrigado"; canını dişine takan çoğunluğu Türk diğer futbolculara da "teşekkürler" diyoruz!

Tribün açısından son yılların en ilginç derbisiydi... Öncelikle son günlerde önce şehitlerimizin ardından depremin acısıyla sarsılan ülkemizde Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli taraftarların sergileyeceği ortak tavır merak ediliyordu. Ancak derbiden 1 gün önce Kulüpler Birliği'nden çıkan deplasman seyircisi yasağı kararı tam bir kaosa yol açtı. Sadece Fenerbahçeliler değil, Beşiktaşlılar ve diğer tüm taraftarlar bu karara büyük tepki gösterdi. Öyle ki Beşiktaşlı taraftarlar Twitter'dan Fenerbahçeli taraftarları Çarşı'ya davet etti... Sonra TFF'nin "Karar ile alakamız yoktur" açıklaması geldi. Ardından İstanbul Valiliği "Karar bize ait değil" dedi. Kulüpler Birliği'nin sessizliğini koruduğu sıralarda kararın iptal edildiği haberi geldi. Yani Fenerbahçeli taraftarların İnönü yasağı 24 saatten kısa sürmüş, "biletler yanmamıştı"...


Saatler geçti, İnönü'de derbi saati geldi... Saygı duruşunun ardınadan Fırat Aydınus derbiyi başlatan düdüğü çaldı... Ve henüz 1.5 dakika geçti ki ortalık karıştı!

İnönü Stadı'nın turnikelerinde yaşanan sorun, dışarıda izdihama yol açmış ve bazı Fenerbahçeli taraftarlar maç başlamasına rağmen tribüne girememişti. İşte o taraftarlar, tribüne girmek için akılalmaz bir yol seçti! Taraftarlar, demir kapıları kırarak önce Lig TV'nin panaromik stüdyosuna, oradan saha içine, son olarak da kendilerine ayrılan tribüne girdiler!

Hakem Fırat Aydınus maçı durdurdu, güvenlik görevlileri süratle olay yerine gitti ve olay büyümeden Fenerbahçeli taraftarlar kendilerine ayrılan tribüne girdi...

Yaklaşık 2 dakika duran oyun da yeniden başladı...

Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde olan ve derbiyi kazanması durumunda rakibinin 1 puan ardında 2. sıraya çıkacak olan Beşiktaş, ev sahibi olmanın da verdiği güvenle oyuna baskılı başladı. Zaten gol de erkenden geldi. Ama ne gol! Dakikalar 12'yi gösterirken, Simao kaleye 30 metre mesafeden öylesine sert ve isabetli vurdu ki; meşin yuvarlak bir füze gibi gidip 90'a takıldı!

Bu gol skorda dengeyi bozarken, oyuna denge getirdi. rakibinin galibiyet için saldıracağını bilen ve oyuna temkinli başlayan Fenerbahçe, erken sayılacak gol sonrası hücumu daha çok düşünmeye başladı. Ve dakikalar ilerledikçe oyunun temposu artmaya, iki takım da her atakta hızla rakip kaleye gitmeye, adeta "Golü atan kazanır" gibi bir futbol oynamaya başladı. Mağlup durumdaki Fenerbahçe rakibine oranla biraz daha çok pozisyon buldu, bir golde ofsayta takıldı, ilk yarının son anlarında ise Alex'in ceza sahası içindeki gollük şutuna Hilbert son anda etten duvar ördü. Ve ilk 45 dakika Beşiktaş'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi...

İkinci yarıda da tempo yüksekti... Beşiktaşlılar, Quaresma'nın şık çalımlarla getirdiği topta Mustafa Pektemek'in direktön dönen topu ve devamında Simao'nun ofsayt pozisyonunda ağlara gönderdiği ve geçerlilik kazanmayan vuruşu ile heyecanlandı...

İkinci yarıda siyah beyazlılar daha etkiliydi.. Ama gol, onu dört gözle bekleyen Fenerbahçelilerden geldi. Sahanın en istekli ve verimli isimlerinden Caner Eler, sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine girdi, uzak köşeye sert vurdu top direkten geri geldi. Ancak orada derbilerin golcüsü Alex De Souza bekliyordu, topu iyi takip eden Alex plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1

Klasik bir oyuncu değiştirme dakikası olan 60. dakikadan hemen önce gelen golden sonra iki teknik adam da değişikliğe gitti. Carvalhal, forvette etkisiz kalan Mustafa Pektemek'i alıp Almeida'yı sahaya sürerken; hemen ardından Aykut Kocaman da çok yorulan Caner'in yerine Stoch'u, Mehmet Topuz'un yerine de ayağında daha iyi top tutabilecek Özer'i sahaya sürdü...

Herkesin yanıtını merak ettiği soru, hiç de 1-1 bitecekmiş gibi durmayan bu maçta golü kimin atacağıydı... Cevabı yine "Çete" verdi! Dakikalar 72'yi gösterirken Quaresma sol kanatta Bekir'i bir sağa,  bir sola, sonra yine sağa yönelerek geçti, ortasını çıkardı ve az önce oyuna giren bir diğer "çete üyesi" Almeida kafayla tamamladı: 2-1

Beşiktaş, Portekizli Çete ile atıyor, Türk Kaleci ile kurtarıyordu. Sahada kayıpları oynayan Bienvenu'nün yerine oyuna giren Semih'in Alex'e uzattığı pasta Brezilyalı yıldızı Cenk durdururken dakikalar 83'ü gösteriyordu. Maçın en net pozisyonlarından biriydi...

Ama Beşiktaş'ın Portekizli Çetesi varsa, Fenerbahçe'nin de Brezilyalı Çetesi vardı! 88. dakikada 30 metreden kazanılan frikiği Cristian enfes bir vuruşla ağlara gönderdi! Derbilerin takımı Fenerbahçe 2. kez beraberliği yakalamıştı!

Uzatma anlarında Fenerbahçe Özer, Beşiktaş da Aurelio ile gole ve galibiyete çok yaklaştı ama top filelerle buluşmadı. Bu enfes derbi de 2-2 sona erdi.


BEŞİKTAŞ

Cenk, Hilbert, Egemen, Sivok, İsmail, Veli (Dk. 73 Necip), Aurelio, Ernst, Simao, Quaresma (Dk. 86 Holosko), Mustafa Pektemek (Dk. 62 Almeida)

FENERBAHÇE

Volkan, Gökhan, Yobo, Bekir, Ziegler, Mehmet Topuz (Dk. 64 Özer), Cristian, Emre, Caner (Dk. 64 Stoch), Alex, Bienvenu (Dk. 79 Semih)

GOLLER: Dk. 12 Simao, Dk. 60 Alex, Dk. 72 Almeida, Dk. 88 Baroni

SARI KARTLAR: Dk. 13 Quaresma, Dk. 24 Mehmet Topuz, Dk. 51 Bekir,


90. DK: Hakem Fırat Aydınus maçı bitiren düdüğü çalıyor. Karşılaşma 2-2 berabere sonuçlanıyor ve Fenerbahçe ve Beşiktaş 8. haftayı 1'er puanla kapatıyor.

 89. DK: 4. Hakem Serkan Çınar maçın sonuna 3 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

88. DK: Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Egemen topu uzaklaştırdı

87. DK: GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Cristian'ın attığı gol ile durumu 2-2 yapıyor.Cristian kaleyi karşıdan gören bir yerden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.

84. DK: Beşiktaş atağında Quaresma sol kanattan çizgiye indi, arkaya ortasını yaptı ama savunmada Yobo topu uzaklaştırdı.

83. DK: Fenerbahçe beraberlik golüne çok yaklaştı. Semih kafayla topu indirdi, Alex topla buluştu, kaleci ile karşı karşıya kaldı, aşırtma vuruşunu yaptı ama top auta çıktı.

82. DK: Beşiktaş atağında İsmail sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

81. DK: Fenerbahçe'de Alex sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Cenk'te kaldı.

80. DK: Fenerbahçe atağında Stoch sol kanattan topla ilerlemek istedi ama yerde kalınca hakem serbest vuruş kararı verdi.

79. DK: Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 15 numarayla Bienvenu Giren oyuncu 23 numarayla Semih Şentürk 

78. DK: Beşiktaş atağında Quaresma sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top doğrudan auta çıktı.

77. DK: Fenerbahçe'de Semih oyuna girmek için hazırlanıyor.

76. DK: Fenerbahçe atağında Stoch sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top az farkla auta çıktı.

75. DK: Beşiktaş atağında Quaresma sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

74. DK: Fenerbahçe atağında Stoch sol kanattan çizgiye indi, arka direğe ortasını yaptı ama top savunmada kaldı.

73. DK: Beşiktaş'ta Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 8 numarayla Veli Kavlak, Giren oyuncu 18 numarayla Necip Uysal

72. DK: GOOOOOLLLLL!!!!! Beşiktaş Almeida'nın attığı gol ile 2-1 öne geçiyor.Quaresma sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, arka direkte Almeida yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.

71. DK: Fenerbahçe'de Alex sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma ön direkte topu uzaklaştırdı.

70. DK: Fenerbahçe atağında Alex topla ceza sahası içine girmek istedi ama savunma araya girerek topu kazandı.

69. DK: Beşiktaş atağında Almeida ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top kaleci Volkan'da kaldı.

68. DK: Fenerbahçe atağında Ziegler sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top kaleci Cenk'te kaldı.

67. DK: Beşiktaş atağında Hilbert sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama kontrolü iyi olmayınca top auta çıktı.

66. DK: Beşiktaş atağında Simao sol kanattan ceza sahası içine ortaladı ama savunmada Ziegler kafayla topu uzaklaştırdı.

65. DK: Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 88 numarayla Caner Giren oyuncu 9 numarayla Miroslav Stoch

64. DK: Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 38 numarayla Mehmet Topuz Giren oyuncu 20 numarayla Özer 

63. DK: Beşiktaş atağında Quaresma ceza sahası içinde sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top kaleci Volkan'da kaldı.

62. DK: Fenerbahçe'de Stoch ve Özer oyuna girmek için hazırlanıyorlar.

61. DK: Beşiktaş'ta Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 11 numarayla Mustafa Pektemek, Giren oyuncu 9 numarayla Almeida

59. DK: GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile durumu 1-1 yapıyor.Caner sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine girdi, uzak köşeye sert vurdu top direkten geri geldi sonrasında pozisyonu takip eden Alex plase vuruşla topu ağlara gönderdi.

57. DK: Fenerbahçe'de Stoch oyuna girmek için kenara geldi.

55. DK: Beşiktaş atağında Simao ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama kaleci Volkan iki hamlede topun sahibi oldu.

53. DK: Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama top doğrudan kaleci Cenk'e geldi.

52. DK: Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

51. DK: Beşiktaş'ta Quaresma sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Yobo kafayla topu uzaklaştırdı.

50. DK: Fenerbahçe'de Bekir topa elle dokunduğu için Sarı Kart gördü.

49. DK: Beşiktaş bir kez daha gole çok yaklaştı. Veli topla ceza sahası içine girdi, çizgiden topu kaleye pararlel ortaladı, Simao arka direkte gelişine vurdu top ağlara gittti ama hakem Fırat Aydınus Simao için ofsayt kararı vererek golü geçersiz saydı.

48. DK: Beşiktaş atağında Quaresma sağ kanattan rakibini geçerek ceza sahası içine girdi, yerden oynadı, Mustafa Pektemek kale önünden sert vurdu ve top direkten geri geldi. 

47. DK: Fenerbahçe atağında Caner sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu taca gönderdi.

46. DK: Beşiktaş hakem Fırat Aydınus'un düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.

46. DK:  Beşiktaş hakem Fırat Aydınus'un düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı. 

 


İLK YARI


45. DK: Hakem Fırat Aydınus ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona eriyor.  

45. DK: Hakem Fırat Aydınus ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona eriyor.  

45. DK: Beşiktaş atağında Veli ceza sahası içine arapasını verdi ama savunmada Bekir araya girerek topu uzaklaştırdı.

45. DK: Fenerbahçe atağında Emre ceza sahası içine uzun oynadı ama savunma Alex'ten önce topu uzaklaştırdı.

44. DK: 4. Hakem Serkan Çınar ilk yarının sonuna 3 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

43. DK: Beşiktaş atağında Hilbert sağ kanattan savunmanın arkasına uzun oynadı, Quaresma hareketlendi ama hakem öncesinde ofsayt kararı verdi.

42. DK: Fenerbahçe atağında Bekir sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Sivok kafayla topu uzaklaştırdı.

41. DK: Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan topla ceza sahası önüne geldi uzak köşeye sert vurdu ve top üstten auta çıktı.

40. DK: Fenerbahçe gole çok yaklaştı, Alex ceza sahası içine havadan arapasını verdi, Bienvenu savunmadan sıyrıldı topla buluştu kaleci ile karşı karşıya kaldı, kaleci Cenk'in üstünden aşırtmak istedi ama kaleci Cenk topu parmaklarının ucuyla saha içine çeldi.

39. DK: Beşiktaş atağında Quaresma sol kanattan ayağının dışıyla ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Bekir kafayla topu uzaklaştırdı.

38. DK: Beşiktaş atağında Mustafa Pektemek sağ kanattan çizgiye indi, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Bekir topu uzaklaştırdı.

37. DK: Fenerbahçe atağında Caner sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Sivok topu uzaklaştırdı.

36. DK: Beşiktaş atağında Simao sol kanattan ceza sahası içine yerden oynadı ama savunmada Yobo araya girerek topu uzaklaştırdı.

35. DK: Fenerbahçe atağında Bienvenu topla beraber ceza sahası içine yöneldi ama savunmada Egemen araya girerek topu kazandı.

34. DK: Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Caner sol kanattan ceza sahası içine girdi, arka direğe ortasını yaptı kaleci Cenk boşa çıktı, Gökhan Gönül kafayla topu boş kaleye gönderdi ama savunmada Egemen çizgi üzerinden topu çıkararak mutlak bir golü önledi.

33. DK: Beşiktaş atağında Mustafa Pektemek ceza sahası önünden kaleye şut denedi ama top kaleci Volkan'da kaldı.

31. DK: Fenerbahçe atağında Cristian ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Cenk'te kaldı.

30. DK: Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Mehmet Topuz ceza sahası içine arapasını verdi, Alex topla buluştu, yerden plase vuruşunu yaptı top ağlara gitti ama hakem öncesinde Alex'in ofsaytta olduğuna karar vererek golü geçersiz saydı.

29. DK: Fenerbahçe'de Alex kaleye yaklaşık 35 metre mesafeden serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Cenk'te kaldı.

28. DK: Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan topla ceza sahası içine yöneldi ama savunmada Sivok'un müdahelesi ile yerde kalınca hakem serbest vuruş kararı verdi.

27. DK: Fenerbahçe atağında Caner ceza sahası önünden kaleye sert vurdu ve kaleci Cenk köşeden topu saha içine çeldi.

26. DK: Fenerbahçe atağında Bienvenu sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine orta yapmak istedi ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.

25. DK: Beşiktaş'ta Sivok ofsayt pozisyonunda kaldı.

24. DK: Fenerbahçe'de Mehmet Topuz rakibi Quaresma'ya yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

23. DK: Beşiktaş atağında İsmail sol kanattan ceza sahası içine yerden oynadı ama savunmada Gökhan Gönül araya girerek topu uzaklaştırdı.

22. DK: Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Sivok kafayla topu uzaklaştırdı.

21. DK: Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, arka direkte Caner indirdi ama savunmada Egemen araya girerek topu uzaklaştırdı.

20. DK: Beşiktaş atağında Hilbert sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, arka direkte Ernst yükseldi kafayı vurdu ama top auta çıktı.

19. DK: Fenerbahçe atağında Emre orta alandan sağ kanata doğru uzun oynadı ama top doğrudan auta çıktı.

18. DK: Beşiktaş'ta Simao sağ kanattan korner kullandı, ön direğe ortasını yaptı, Egemen yükseldi ama hakem Fırat Aydınus Egemen'in rakibi Gökhan Gönül'e faul yaptığına karar verdi.

17. DK: Beşiktaş atağında Hilbert sağ kanattan ceza sahası içine yerden oynadı ama savunmada Gökhan Gönül topu uzaklaştırdı.

16. DK: Fenerbahçe'de Alex sol kanattan bir kez daha korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kimseye değmeden doğrudan taca çıktı.

15. DK: Fenerbahçe'de Alex sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu kafayla uzaklaştırdı.

14. DK: Fenerbahçe atağında Caner sol kanattan ceza sahası içine orta yapmak istedi ama top Quaresma'ya çarparak taca çıktı.

13. DK: Beşiktaş atağında Simao sol kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

12. DK: Beşiktaş'ta Quaresma rakibi Caner'e yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

11. DK: GOOOOOLLLLL!!!!! Beşiktaş Simao'nun attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Simao ceza sahası dışında sol çaprazdan uzak köşeye sert vurdu ve top 90 diye tabir edilen köşeden ağlarla buluştu.

10. DK: Fenerbahçe atağında Ziegler sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Sivok topu uzaklaştırdı.

9. DK: Beşiktaş atağında Simao sol kanattan topla ilerlemek istedi ama savunmada Gökhan Gönül araya girerek topu kazandı.

8. DK: Beşiktaş atağında Quaresma sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top doğrudan auta çıktı.

7. DK: Beşiktaş'ta Quaresma sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

6. DK: Fenerbahçe taraftarı tribünlere alındı ve karşılaşma yeniden başladı.

4. DK: Bu dakikalarda karşılaşma durdu, Fenerbahçe taraftarı içeriye alınıyor.

3. DK: Fenerbahçe'de Alex sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu kornere gönderdi. 

2. DK: Fenerbahçe atağında Caner sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Egemen topu kornere gönderdi. 

1. DK: Karşılaşma Fenerbahçe'den Alex'in vuruşuyla başlıyor. 

0.DK: Karşılaşmayı Fenerbahçe taraftarı da izleyebilecek.

0.DK: Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe 17 puanla 1., Beşiktaş ise 13 puanla 6. sırada bulunuyor.

0.DK: Spor Toto Super Lig 2011 - 2012 Sezonu 8.hafta kapanış karşılaşmasında Fi-Yapı İnönü Stadında Fenerbahçe ve Beşiktaş karşı karşıya geliyor.


BEŞİKTAŞ

Cenk, Hilbert, Egemen, Sivok, İsmail, Veli, Aurelio, Ernst, Simao,  Quaresma, Mustafa Pektemek
 

FENERBAHÇE

Volkan, Gökhan, Yobo, Bekir, Ziegler, Mehmet, Cristian, Emre,  Caner, Alex, Bienvenu


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]



İnönü Stadı'nda iki devi karşı karşıya getiren mücadelede ev sahibi Beşiktaş, son hafta Mersin karşısında aldığı galibiyetin moraliyle kazanarak zirveyle arasındaki puan farkını iyice kapatmanın hesplarını yaparken, Fenerbahçe de derbi galibiyetiyle arayı biraz daha açmanın hesapları içinde.

İki devi 329. kez karşı karşıya getiren mücadelede ev sahibi ekip, Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, Ersan Gülüm ve Bebe'den faydalanamıyor. Son idmanda sakatlanan Ekrem de kadroda yok. Ancak sakatlığını tamamen atlatan Almeida 18 kişilik kadroda.

İnönü'de oynadığı son 6 maçın 5'ini kazanan konuk takım ise zorlu deplasmana Serdar, Serkan ve Dia'sız kadrosuyla gidiyor. Ligdeki son 25 maçında yenigi yüzü görmeyen Fenerbahçe'de iyileşen Volkan ve Mehmet Topuz oynayabilecek durumda..

Saat 20.30'da başlayacak dev maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Kariyerinde 15. derbisine çıkacak Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ile Aleks Taşçıoğlu yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Serkan Çınar.