IŞİD İstanbul'da silahlı eğitim yapmış

IŞİD İstanbul'da silahlı eğitim yapmış

Emniyet raporlarından IŞİD terör örgtünün İstanbul'da silahlı eğitim yaptığı ayrıntısı çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 31 ile gönderdiği 28.07.2015 tarihli ve 81 ille paylaştığı yazılarında, muhtemel eylemlere dikkat çekmiş. Birgün'den Erk Acarer'in haberine göre, IŞİD İstanbul’da ormanlık alanlarda atış eğitimi yapıyor. Raporda, IŞİD'in Türkiye’de silahlı eylemler yapmak için fırsat kolladığı, konsolosluklar ve karşısındaki örgütlere saldırı planladığı belirtiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 28.07.2015 tarihli yazısında anlattıklarıyla IŞİD üyelerinin Türkiye’de nasıl örgütlendiğine ve neler planladıklarına dair detaylı bilgilere yer veriliyor. Suruç Katliamı’ndan hemen sonra, Ankara Gar patlamasından ise üç ay öncesine ilişkin belgede, IŞİD üyelerinin yurtiçinde yapabilecekleri eylemler anlatılıyor.

isid-den-istanbul-da-silahli-egitim-calismasi-130154-1.jpgYazıda IŞİD’in, İstanbul’da ormanlık alanlarda atış talimleri yaptığı da anlatılıyor. ‘Gizli’ ibareli yazıda şunlar aktarılıyor: “İstanbul’da çatışma bölgeleri ile bağlantılı faaliyet gösteren MUSLİHAN Grubu lideri, N.M.’nin grup liderlerinin silahlanmaları yönünde talimat verdiği ve şahısların ormanlık alanlarda atış talimleri yaptıkları, İstanbul’da çatışma bölgeleri ile bağlantılı şahısların son süreçte DEAŞ’a yönelik yapılan operasyonlardan dolayı ülkemizde karışıklık çıkarması durumunda Sultanbeyli’de polise yönelik saldırıda bulunabilecekleri ve hazırlıklarının tam olduğu şeklinde söylemlerinin bulunduğu yönünde teyide muhtaç bilgiler elde edilmiştir. Konunun hassasiyeti dikkate alınarak, gerekli tedbirlerin/güvenlik önlemlerinin alınmasını, gelişmelerden bilgi verilmesini arz ederim.”