İstanbul'da polis merkezine bombalı saldırı

İstanbul'da polis merkezine bombalı saldırı

İstanbul Sultanbeyli'de polis merkezine düzenlenen bombalı saldırıda 5 polis memuru ve 2 vatandaş yaralandı. 1 polis şehit oldu..

İstanbul’da Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi’ne gece saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi.  Olayı gerçekleştiren terörist ölürken, olayda 3′ü polis 10 kişi yaralandı. Sabah saatlerinde ise olay yerinde inceleme yapan polislerin üzerine bu kez ateş açıldı. Polisin başlattığı operasyonda 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Gerilimin sürdüğü Sultanbeyli'de yaşanan sabahki çatışmada yaralanan polislerden biri hayatını kaybederek şehit oldu.

TERÖRİST ÖLDÜ, 3′Ü POLİS 10 KİŞİ YARALANDI

Sultanbeyli’de Fatih Polis Merkezi’ne dün gece saat 01:00 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. terörist ölürken ilk belirlemelere göre, 3′ü polis, 10 kişi hafif şekilde yaralandı.

İŞTE OLAY YERİNDEN KARELER

2-901.jpg

YARALILARIN DURUMU İYİ

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede Fatih Polis Merkezi’ne ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Bu arada içeri giren güvenlik ve sağlık ekipleri ile vatandaşlar, yaralıları dışarı çıkararak Sultanbeyli Devlet Hastanesi’ne götürdü. İlk belirlemelere göre, araçlı canlı bomba saldırısında karakolda bulunan 3′ü polis, 7′i vatandaş olmak üzere toplam 10 kişi yaralandı. Bu arada oluşan tazyik ile çevredeki 15 araç ve binalar ağır hasar gördü.

a-456.jpg

YARALILAR TABURCU EDİLDİ

Sultanbeyli’deki Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıda yaralanan 3 polis memuru, tamamlanan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Saldırıda yaralanan biri komiser yardımcısı 3 polis memurunun kaldırıldıkları Sultanbeyli Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildikleri bildirildi.

3-502.jpg

Polis memurlarının patlamada hafif yaralandıkları kaydedilirken, bomba yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıda yaralanan ve aynı hastaneye kaldırılan 4 vatandaşın da tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.

SABAH SAATLERİNE ATEŞ AÇILDI

Saldırının gerçekleştiği Fatih Polis Merkezi çevresinde olay yeri inceleme ekipleri olayın ardından çalışma başlattı. Saatler sabah 07:00′ı gösterdiğinde ise kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Saldırıda bir vatandaş kolundan yaralandı.

1-20150810081151.jpg

1 ŞEHİT, 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Sultanbeyli'de gece saatlerinde bomba yüklü araçla saldırının düzenlediği Fatih polis Merkezi önünde önlem alan güvenlik güçlerine 06.45 sıralarında ateş açıldı. Polisin anında karşılık vermesiyle çıkan silahlı çatışma saat 09.00 sıralarına kadar aralıklarla devam etti.

Ekipler, zırhlı araçlarla ara sokaklara girerek teröristleri yakalamak için çalışma başlattı. Polislerle saldırganlar arasında çıkan çatışmada iki saldırgan öldürülürken, 1 polis  de ağır yaralandı. 

İlerleyen dakikalarda, yaralı halde Sultanbeyli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polisin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken olduğu ve Çeken'in müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü açıklandı. Öte yandan, çatışmada öldürülen iki saldırganın kimliklerinin tespit edilmeye çalışıldığı kaydedildi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ayrıca saldırıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gece saatlerinde yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:
"10.08.20105 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir"