İstanbul’da Alman kadının sır ölümü

İstanbul’da Alman kadının sır ölümü
Güncelleme:

Almanya'dan Türkiye'ye gelen bir kadın, kol gerdirme, liposuction, karın gerdirme operasyonları sonrasında kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Alman vatandaşı Sadaf G. yağ aldırma operasyonu için Küçükçekmece’deki özel bir hastaneye geldi.

24 Ocak tarihinde kol gerdirme, liposuction, karın gerdirme operasyonları yaptıran Sadaf G., olası bir yan etkiye karşı hastanede gözetim altına alındı.

26 Ocak tarihinde Sadaf G.’nin covid testi pozitif çıktı. Bir gün daha klinikte kalanSadaf G., taburcu edildikten sonra Başakşehir’deki bir otele yerleşti.

Sadaf G. 29 Ocak’ta kaldığı otelde fenalaştı. Çalışanlardan yardım isteyen Sadaf G., otele gelen 112 Acil Çağrı Merkezi ekipleri tarafından Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Hastanede hayatını kaybeden Sadaf G.’nin cenazesi, kesin ölüm sebebinin tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili çalışma başlattı. Polis, Alman Konsolosluğu’na da konuyla ilgili bilgi verdi. Öte yandan hastane yetkilileri konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada “Kişiyle ilgili yapılan tüm uygulamaların bilime ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sağlık Bakanlığı algoritmalarına uygundur, hasta asemptomatik bir şekilde izolasyon kurallarına uygun olarak taburcu edildi” denildi. 

DHA