İşte İstanbul için Erdoğan'ın önündeki 5 aday

İşte İstanbul için Erdoğan'ın önündeki 5 aday
Güncelleme:

Artık 6 aydan kısa bir süre kalan Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde AK Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için masadaki 5 isim ortaya çıktı. İşte 1'i mevcut, 2'si eski bakan ve 3 belediye başkanından oluşan o muhtemel adaylar listesi...

Yerel seçimlerde CHP'nin Ekrem İmamoğlu'nu yeniden aday olarak göstermeye hazırlandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iktidar partisi AK Parti'nin henüz adayı netleşmezken, Ankara kulislerinde "muhtemel adaylar" için her gün yeni bir liste dolaşıyor.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, AK Parti’nin yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için 5 isim üzerinde yoğunlaştığını yazdı.

“İktidar yol ayrımında” diyen Saymaz, “Tanınmış bakanlar mı olsun… Yoksa başarılı bir ilçe belediye başkanı mı? Kadir Topbaş gibi muhalefetle barışık, parti tabanı dışından oy alabilecek bir isim mi olsun… Yoksa muhalefetle dişe diş kavga edecek, muhafazakar kimliği ağır basan bir siyasi mi?” sorularının gündemde olduğunu belirtti.

Saymaz, İBB adaylığı için AK Parti içinde öne çıkan beş ismi şöyle sıraladı:

“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İşine odaklanması, muhaliflerle barışık olması ve Kürt kimliğinden ötürü tercih ediliyor. AK Parti Genel Merkezi'nde en çok Koca'dan söz ediliyor.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Eğer bakanlık koltuğunda otursaydı ilk sırada yer alabilirdi. İstanbullu olmaması en büyük dezavantajı.

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Belki tek avantajı Trabzonlu olması. AK Parti'de başarısız bulunuyor.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu: AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, MYK üyesi Mustafa Şen, Beştepe'nin anketörü İhsan Aktaş gibi eski Milli Görüşçülerce destekleniyor. Ancak muhalif seçmen tarafından antipatik bulunduğu için tereddüt yaratıyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: Göksu'nun aksine ılımlı tavrıyla biliniyor. Bu yönüyle Koca'ya yaklaşıyor. Trabzonlu olması bir avantaj.”

İsmail Saymaz'ın Sözcü'deki yazısının tamamı için...