İşte ucuza yaz tatilinin formülü

İşte ucuza yaz tatilinin formülü
Güncelleme:

Akdeniz ve Ege bölgelerinde otellerdeki fiyat artışı tatilcileri çadıra ve karavana yönlendirdi. Kamp yapmayı tercih eden tatilciler uyku tulumu ve çadır satışlarını % 140 artırdı

Otel fiyatlarındaki artış tatilcileri farklı seçeneklere yöneltti. Çok sayıda tatilci bu yıl kamp ve karavanı tercih ediyor.

Kamp tatili öncesi tüketiciler doğa sporu mağazalarının yolunu tutuyor. Son dönemde uyku tulumu, çadır satışları fırladı.

Milliyet gazetesinden Aylin Rana Aydın'ın haberine göre kamp alanlarında tatil yapanlar kişi başı günlük 40 ila 100 lira öderken karavanlar için de günlük 10 ila 30 lira arasında değişen fiyatlar ödeniyor.

Kampçılar tarafından Ayvalık, Bodrum, Çanakkale, Manavgat daha fazla tercih ediliyor. Manavgat’taki Osay Camping, Avrupalı turistlerden 2 kişiye günlük 15 euro alırken, 2 yerli turist ise günlük 80 lira ödüyor. Buna karavan park ücreti de dahil.

Her bütçeye uygun

Bodrum’daki Zetaş Camping günlük kişi başı 40 lira alınırken 10 lira karavan, 10 lira elektrik için ücret kesiyor. Karadeniz’e de kampçı ilgisi artıyor. Sinop’taki Martı Camping’de günlük kişi başı 50 lira iken karavanınızla 2 kişi giderseniz günlük ücreti 100 lira. Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Ergin, çekme karavana ilginin arttığını belirtti.

GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin ise uyku tulumu ve çadır satışlarında yüzde 140, rejisör koltuğu satışlarının da yüzde 270 arttığını söyledi

‘Yanınıza çöp poşeti alın’

Beş yılı aşkın süredir kamp yapan Mustafa Kamacı, hafta sonu gittiklerinde yaşadıkları ilin çevresindeki bölgeleri tercih ettiklerini, yaz tatili için ise Muğla koylarına gittiklerini söyledi. Kamacı, kamp yapmak isteyenlere önerilerini şöyle sıraladı:

Çadırınızı su basmasına karşı hafif meyilli alanlara kurmalısınız.
Kamp alanını temiz bırakmak için çöp poşeti götürmelisiniz.
Çadır kurarken rüzgâr yönüne dikkat etmelisiniz.
Sabah güneşinden etkilenmemek için çadırı güneşin doğuşunu hesaplayarak kurabilirsiniz.
Yumurta, kavurma, sucuk, çikolata ve muz gibi yiyecekleri tercih edebilirsiniz.
Gece kullanmak için fener götürmelisiniz.
Gece uyurken yiyeceklerinizi hayvanlara karşı korumak için poşete koyup ağaca bağlayın.

Uyku tulumundan rejisör koltuğuna

Kamp yapmak isteyenler için çadır fiyatları kapasite ve teknik özelliklere göre 120 liradan başlayıp bin liraya kadar çıkıyor. Uyku tulumları da kamp yapanlar tarafından çok fazla tercih ediliyor. Uyku tulumu fiyatları da 150 liradan başlayıp 4 bin liraya kadar alıcı buluyor. Rejisör koltuklarının fiyatları 60 ila 175 lira, fenerler 20 - 60 lira, şişme yataklar 80 - 600 lira, katlanabilir masalar da 45 - 300 liraya alıcı buluyor.

Çekme karavanlar tercih ediliyor

Motokaravanların yanı sıra çekme karavanlar da tercih ediliyor. Motokaravanların kiralama fiyatları günlük 400 ila 750 lira arasında değişirken çekme karavanın ise günlük 300 lira civarında. Kiralamalar en az 3 - 5 günlük yapılıyor. 3 ila 8 kişilik arasında değişen yatak kapasitelerine sahip olan karavanlar için bir miktar depozito da ödemek gerekiyor.

Milliyet

Etiketler çadır kamp tatil