İzmirde ortopedi ve biyomekanik sempozyumu

İzmirde ortopedi ve biyomekanik sempozyumu

Alandaki yenilikler ve patent alan çalışmalar ödüllendirildi

Dokuz Eylül Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilimdalı ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Ortopedi-Travmatoloji Biyomekanik Araştırmalarda İnovasyon ve Ar-Ge" başlıklı sempozyum kapsamında alandaki yenilikler ve patent alan çalışmalar ödüllendirildi.

DEÜ Ar-Ge Merkezi'ndeki Türkiye genelindeki 100 civarında seçkin bilim adamının katıldığı sempozyumda birçok ilginç çalışma dikkati çekti.

DEÜ Ortopedi ve Travmataloji Anabilim Dalı ve sempozyum başkanı Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu, ilk kez gerçekleştirilen sempozyumda birçok yeniliğin sergilendiğini dile getirdi.

Havıtçıoğlu, robotik teknoloji ile ilgili panelin oldukça ilgi çektiğini, Prof. Dr. Erol Uyar, Prof. Dr. Derya Balbay, Doç.Dr. Erdem Canda ve Uzm. Dr. Onur Hapa tarafından sunulan çalışmaların çok önemli olduğunu ifade etti.

Sempozyum sonunda Prof. Dr. Erol Uyar tarafından sunulan "Pick and Place İşlemleri İçin Mini Robot Manipülatör Tasarımı ve Bilgisayar Destekli Uzaktan Kumandası" isimli proje ile Savaş Düzel, Fatih Ertem, Orçun Taylan ve Bora Uzun'un "Kendiliğinden Kılavuzlu İntramedüller Çivi" ismli çalışmalar 5 bin lira ile ödüllendirildi.

Projelerin ödülleri ise AK Parti İzmir Milletvekili ve eski DEÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu tarafından takdim edildi.

Ayrıca Prof. Dr. Fuat Akpınar'a "Prof. Dr. Mehmet Tiner", Ahmet Karakaşlı'ya "Prof. Dr. Sami Aksoy", Prof Dr. Nusret Köse ve Orcun Taylan ile Ahmet Karakışlı'nın çalışmalarına da "Prof. Dr. Önder Baran" ödülü verildi.

Muhabir: Ramazan Ercan
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı