Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu davasında karar açıklandı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu davasında karar açıklandı
Güncelleme:

“Kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütme” ve “aile mefhumunu yok sayarak aile yapısını parçalamak” suçlamasıyla Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na açılan fesih davasında karar açıklandı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütme” ve “aile mefhumunu yok sayarak aile yapısını parçalamak” suçlamasıyla açılan fesih davasının 4. duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görüldü. Mahkeme platforma açılan kapatma davasının reddedine karar verdi.

Kadınlar ve LGBTİQ+'lar, ‘ahlaka aykırı faaliyet yürütmek’ iddiasıyla İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın 4. duruşması öncesi Çağlayan Adliyesi önünde bir araya geldi.

Adliye önünde düzenlenen basın açıklamasında, “Bizim Kararımız “Kadın Cinayetlerini Durduracağız!” pankartı açıldı, 'Asla yalnız yürümeyeceksin' sloganı atıldı.

Basın açıklamasına, TİP’li Kadınlar, CHP İstanbul Kadın Yönetimi, İşçi Emekçi Kadın Komisyonu, Emek Partili Kadınlar İstanbul İl Başkanı, Emekçi Hareket Partisi Parti Sözcüsü, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, Yeşil Sol Parti Diyarbakır ve İzmir milletvekilleri, Eşitlik Kadın Örgütü, KADAV Şişli Kent Konseyi, Sputnik grevcileri, Cumartesi Anneleri, Devrimci İşçi Partili Kadınlar, Kadın Dayanışma Komiteleri, Filmmor, Kırmızı Biber Derneği, İnsan Hakları Derneği, Avukat Dayanışması ve EŞİK katıldı.

2 KİŞİ GÖZALTINDA

Açıklamada, polisin müdahalesi sonucu LGBTİQ+ Meclisleri bayrağı taşıyan 2 kişi gözaltına alındı.

 Konuya ilişkin KCDP tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Bugün platformumuza hukuksuzca açılan kapatma davası için yeniden Çağlayan Adliyesi'nde buluştuk.

Bu mücadeleye omuz vermiş kadın ve LGBTİQ+'larla bir aradaydık. Öldürülen kadınların yakınları, şiddet gören kadınlar, pek çok kadın örgütü, barolar, milletvekili bugün duruşma öncesi ve sonrasında yapılan açıklamaya katıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından mücadele arkadaşlarımızla birlikte bugün Çağlayan Adliyesi’nde sloganlarımız yankılandı. Kapatma davası öncesindeki açıklamada LGBTİQ+ Meclisleri bayrağı taşıyan iki arkadaşımız gözaltına alındı. Hukuksuz davalar, gözaltılar bizi yıldıramaz.”