Kadın yolcudan parasını isteyen taksi şoförüne yumruk

Güncelleme:

İstanbul’da bir taksici, aracına binen kadın yolcunun ücretini vermediğini ve kendisine yumruk salladığını iddia etti.

Olay, dün saat 13.30 sıralarında, Beyoğlu Taksim’de meydana geldi. İddiaya göre; bir kadın, Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek için taksiye bindi. Yolculuk başladıktan sonra kadın müşteri, taksiciye, havalimanına 400 liraya gidip gelmeyi teklif etti. Taksici ise durumu kabul etmeyip taksimetre açacağını söyledi. Bunun üzerine kadın müşteri araçtan inmek istedi. Aracı durduran taksici, müşteriden indi bindi ücreti olan 28 lirayı talep etti.

Kadın bunun üzerine ücreti ödemeyeceğini söyleyerek, taksiciye küfür ve hakaretler edip araçtan indi. Kadının peşinden giden taksici ise cep telefonu ile video kaydı almaya başladı. Bunun üzerine kadın taksiciye yumruk atıp, oradan uzaklaştı.

“KÜFÜR EDİP YUMRUK ATMAYA ÇALIŞTI”

Yaşadığı olayı anlatan taksi şoförü R.K., “Yanında bir beyefendi ile beraber bir kadın geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı’na ne kadar yazacağını sordular. Ben de ‘300-350 lira civarında yazdığını biliyorum ama taksimetre ne yazdıysa o fiyat geçerlidir’ dedim. Kendi seçtikleri bir rotadan götürebileceğimi söyledim. Bunu söyledikten sonra beyefendi araca binmedi. Kadın araca bindikten bir süre sonra oraya ne kadar ücret karşılığında götürebileceğimi sordu. Sabit ücrete gitmeyeceğini kendisine de söyledim. Bu kez 200 liraya gidip 200 liraya dönmeyi teklif etti. Kabul etmedim. Daha sonra, o kadar para veremeyeceğini söyleyip araçtan inmek istediğini söyledi. Sağa yanaştım. Taksimetreye yaklaşık 20-22 lira gibi bir ücret yansımıştı ama indi bindi ücretimiz 28 lira. Dolayısıyla hakkım olan parayı talep ettim. Parayı vermeyeceğini söyledi. Araçtan inmeden önce küfür etti, argo kelimeler kullandı. Yumruk atmaya çalıştı. Ücreti ödemeden gitti. Ben de sadece video çekebildim. Çektiğim videoda da yumruk attığı görülüyor” dedi.

“MANEVİ ZARAR GÖRDÜM”

Taksi şoförü R.K., “Gün içinde parası olmayan ya da yaşlı insanlardan ücret almadığımız oluyor. Uygun bir dille belirttiği zaman, hepimiz insanız, anlayış gösteriyoruz. O paranın bir kıymeti yok. Benim zarar gördüğüm nokta manevi. Kadın, bana saldırıda bulunuyor. Hakaretler ediyor. Kadın olduğu için herhangi bir şekilde temasta bulunamıyorum. Zapt edemedim ve ben de kayda aldım” diye konuştu.

DHA