Kar yağışı ulaşımı vurdu !

Kar yağışı ulaşımı vurdu !

TEM, İstanbul-Ankara istikametinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ile birlikte hava sıcaklığı hissedilir şekilde düşerken, 9 Nisan'da yağan lapa lapa kar, vatandaşları şaşırttı.

Ankara'da kısa süreli de olsa yağan kar, yüksek kesimlerle birlikte araçların üzerini beyaza bürürken, bazı karayolları da trafiğe kapandı. Kar yağışı, Ankara ile birlikte kısa süre ilçelerini de etkisi altına aldı. Ankara'nın Kazan İlçesi'nde saat 11.00'de başlayan ve şiddetini bir anda arttıran kar yağışı, yaklaşık 2 saat sürdü. Her taraf beyaz örtüyle kaplanırken, çiçek açmış bazı ağaçlar ve kuşlar kar yağışından olumsuz etkilendi.

aa_picture_20150409_4996194_web.jpg

Okula gitmek için evden çıkan öğrenciler ise okul yolunda arkadaşlarıyla kartopu oynadı. Nisan ayında kar yağışına pek alışık olmayan Kazanlılar ise beyaz tablodan hayli memnun kaldı. Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Nisan ayında yağan kar vatandaşları şaşırttı. Sabah saatlerinde yağmurla karışık yağmaya başlayan kar, öğlen saatlerinde etkisini artırarak lapa lapa yağmaya başladı. Karı gören vatandaşlar Ankara'da Nisan aylarında kar yağışının kendilerini şaşırttıklarını belirttiler. Kar yağışı 1 saat yağdıktan sonra etkisini kaybetti.

LAPA LAPA KAR YAĞDI - FOTO GALERİ

BOLU'DA NİSAN KARI FELÇ ETTİ

Bolu’nun yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 20 santime ulaşırken, araçlar karla kaplı yollarda ilerlemekte zorlandı. Baharın müjdecisi leylekler kar ve soğuktan etkilendi.
 
Bolu’da dün gece başlayan kar yağışı bu sabaha kadar etkili oldu. Lapa lapa yağan kar nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santime ulaştı. Bolu bembeyaz olurken, sabah iş ve okullarına gitmek için yola çıkanlar kar yağışı nedeniyle zorlandı. Yolların karla kaplı olması nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Belediye ekipleri kaldırımlardaki karları temizledi. Baharın müjdecisi leylekler de kar yağışı ve soğuk havadan etkilendi. Kar yağışının keyfini ocuklar çıkardı. Çocuklar kendilerini karların üzerine atarak oyun oynayıp eğlendi.

BOLU'DA KAR MANZARALARI - FOTO GALERİ
 
Kar yağışı Bolu Dağı’nın TEM ve D-100 Karayolu geçişlerinde ulaşımı etkiledi. Karayolları ve polis ekipleri kar yağışı nedeniyle önlemlerini arttırdı. Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaparken, trafik ekipleri yollarda kontrollerde bulundu. Araçlarının kış lastiklerini taktıranlar yollarda güçlükle ilerlerken, araçların kayması sonucu hasarlı kazalar meydana geldi. 

Bolu'da yoğun kar | Haber3 Video | Sitene Ekle

Kara kış Afyonkarahisar’a nisanda geri geldi | Haber3 Video | Sitene Ekle

ISPARTA: Sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Hava sıcaklığının sıfır derece kaydedildiği kentte yağış, kar ve karla karışık yağmur şeklinde aralıklarla devam ediyor.Sabah kar yağışını görenler şaşırırken, daha önce Nisan ayında kar yağışına tanıklık etmediklerini söyledi. Bölgede soğuk ve yağışlı sistemin hafta sonu etkisini kaybetmesiyle sıcaklığın artması bekleniyor.
 
DENİZLİ:
Hava sıcaklıklarındaki düşüş sonrası yüksek kesimlere kar yağdı. Kentin genelinde yüksek kesimlere, dün gece kar yağışı başladı. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 5 santimetreyi geçti. Denizli- Antalya Karayolu’nun Cankurtaran Mevkii’nde de kar yağışı kendini hissettirdi. Ulaşımda şimdilik herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Güne karla uyanan Denizlililer, Nisan ayında etrafı kaplayan beyaz örtüyle fotoğraf çektirdi. Günün aydınlanmasıyla birlikte kar yağışı durdu.