Bahçeli'den çok sert sözler: ''Haçlı kalıntısı, 3-5 haydut''

Bahçeli'den çok sert sözler: ''Haçlı kalıntısı, 3-5 haydut''
Güncelleme:

MHP lideri Bahçeli partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 1 Mayıs eylemine katılanlar için "haçlı kalıntısı" ve "3-5 haydut" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulunuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Gülün dikeni var diye üzülmek yerine dikenin gülü var diye sevinmeyi tercih edeceğiz. Önce yanlışı bilenler doğruya erişemez. 55 yıllık siyasi tecrübeyle diyorum ki suyun üstünde yürüsek bile yüzme bilmiyor diye eleştirenler olacak. Bu nedenle önümüze bakacağız. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Elinizi vicdanlarınıza koyun desek vicdanlarını bulamayanların bizi anlamasını beklemiyoruz.

EMEK VE DAYANIŞMAYLA TAKSİM'İN NE ALAKASI VAR

Tıpkı ağa babaları Marx gibi tek bir fabrikaya girmemiş bu güruhun aklı ipotekli, vicdanı tutsaktır. 1 Mayıs'ta sadece görevini yapan Türk polisine düşmanca saldırdılar. Polise saldıranlar Haçlı kalıntısı ve düşman bakiyesidir. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü ülkenin her yerinde kutlamak mümkündür. Peki bu Taksim ısrarı niyedir? Buradaki amaç nedir? Emek ve dayanışmayla Taksim'in ne alakası vardır? 1 Mayıs 1977'deki acıklı ve vahim hadiselerin tekrarı mı planlanmaktadır? Emek kutsaldır, emekçilerimiz saygındır. Ne var ki emekle, emekçiyle hiçbir bağı ve bağlantısı olmayan 3-5 haydudun 1 Mayıs'ı terörize etme çabası emekçi düşmanlığına hizmettir. CHP, DEM'in ve marjinal partilerin bu düşmanlığa çanak tutmaları kimin kiminle yol yürüdüğünün özetidir.

ÖZGÜR ÖZEL'İN SAATİ YOK MU ?

Gezi Parkı davasında hüküm alan Osman Kavala'nın yeniden yargılanması hususunda kamçılanan sipariş bir süreç devamlı ilerletilmektedir. Bahse konu şahış Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu kararı veren bağımsız Türk yargısıdır. Neymiş, CHP Genel Başkanı, Avrupa Parlamentosu'na ziyarete gittiğinde saati sorunca 'Sen önce Kavala'yı çıkar' yanıtını almış. Sayın Özel'in kolunda saati yok mudur? Saati sormak yerine PKK ve FETÖ'ye verilen destekleri muhatapların yüzüne vurması gerekmez miydi? Sayın Özel, saati merak ederse bana sorabilir, köstekli saatimi açar kendisiyle açık açık paylaşırım.