Kermeste 50 şiir 50 şair yarışması

Kermeste 50 şiir 50 şair yarışması

Antalya'nın Alanya ilçesinde yurt yararına düzenlenen kermeste yapılan '50 şiir 50 şair' konulu şiir yarışmasının finali yapıldı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yurt yararına düzenlenen kermeste yapılan '50 şiir 50 şair' konulu şiir yarışmasının finali yapıldı.

Alaaddin Keykubat Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yurt yapımı için düzenlenen kermesin kültür şenliklerinde '50 şiir 50 şair' yarışmasının finalinde jüri üyeleri eğitim ve medya dünyasından isimlerden oluştu. STV'nin sevilen programı Maceracı programının sunucusu Murat Yeni'nin sunumuyla düzenlenen yarışmanın jüri üyeliği başkanlığını Dursun Ali Erzincanlı yaptı, diğer jüri üyeleri ise Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden Öğretim Görevlisi Aysun Gündüz Önal, emekli öğretmen Haşim Yetkin, ATV Haber Müdürü Ahmet Tunç, Nimet Alaattinoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Adem Gökbelen ile edebiyat öğretmeni Ekrem Kara'dan oluştu.

Elemeleri 21 Mart'ta yapılan yarışmaya toplamda 37 okulun katıldı. Yarışmanın ortaokul ve liseden finale kalan 10 öğrenci arasında ilk 3'e girenler belirlendi. Ortaokul kategorisinde Avsallar Halıcı Orhan Ortaokulu'ndan Esra Aldemir 1., Konaklı Gazi İlköğretim Okulu'ndan Seher Buse Aydın olurken 2., Ufuk Ortaokulu'ndan Saniye Nur Salvur ise 3. oldu.

Lise kategorisinde Anadolu Teknik Lise öğrencisi Onur Ulaş Durak olurken 1., Arıkan Yılmaz Dim Lisesi öğrencisi Büşra Özçelik 2., Hasan Çolak Anadolu Lisesi öğrencisi Gizem Nur Aytekin de 3.'lüğü elde etti.

Ortaokullar arasında birinci olan öğrencinin ödülü tablet bilgisayar, madalyası ve okuluna kupasını Avsallar Belediye Başkanı Hüseyin Enver Görgülü, 2. olan öğrencinin ödülü fotoğraf makinesini, madalyasını ve okula kupasını Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arslan, 3. olan öğrencinin ödülü MP4 çalar, madalyası ve okuluna kupasını Eğitim-Bir-Sen Sendikası Antalya İl Başkanı Süleyman Gökçe verdi.

Liseler arasında 1. gelen öğrencinin ödülü tablet bilgisayarı, madalyasını ve okuluna kupasını İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak, 2. olan öğrencinin ödülü fotoğraf makinesini, madalyasını ve okuluna kupasını Murat Yeni, 3. olan öğrencinin ödülü MP4 çaları Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Coşkunsu tarafından verildi. Dördüncü ve beşinci gelen öğrencilerin ödülünü Alanya Keykubat Eğitimciler Derneği Başkanı Ali Oğuz verdi. CİHAN