Kırşehir Tanıtım Günleri Açılışı

Kırşehir Tanıtım Günleri Açılışı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Kimse başka ülkelerin kültürüne taşeronluk yapmamalıdır. Özellikle de tanıtım günlerinde, özellikle belediyelerimiz” dedi.

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Kimse başka ülkelerin kültürüne taşeronluk yapmamalıdır. Özellikle de tanıtım günlerinde, özellikle belediyelerimiz” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde 7-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2012 Kırşehir Tanıtım Günleri’nin açılışına TBMM Başkanı Çiçek, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ile çok sayıda bürokrat, Kırşehirli iş adamı ve vatandaş da katıldı. Mehteran takımı gösterisiyle başlayan etkinlikte halkoyunları ekipleri de Kırşehir yöresi oyunlarından örnekler sundu.

Etkinliğe katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, öncelikle Kırşehir’i Kırşehirliye tanıtmak, daha sonra başka vilayetlere ve herkese tanıtmak gerektiğini ifade ederek, “Çünkü Kırşehir’in bizim tarihimizde, kültürümüzde, ilim ve irfanımızda çok önemli bir yeri var. Yeri geldiği zaman misal verdiğimiz, sözlerinden, düşüncelerinden istifade ederek kamuoyuna mesaj verdiğimiz büyük insanların önemli bir kısmı bu şehirde yetişmiştir. Hacı Bayram, Hacı Bektaş-ı Veli diyoruz, Ahi Evran-ı Veli diyoruz. Bunların hepsi bilimsel kültürümüze, ilim ve irfanımıza çok büyük hizmetler yapmış insanlardır. Evvela Kırşehir’i bu yönüyle tanıtmak lazım. İkincisi, Kırşehir’de yapılan birçok iş var, bu yönüyle tanıtmak gerekecektir. Bir toplum, bir il, bir ilçe, bir yerleşim yeri fikren, kültürel ve maddi yönden de kalkınmasına vesile olsun, insanlar oraları merak etsin diye bu tanıtım günleri gerçekten faydalıdır. Biz de onun için bu toplantılara mümkün olduğu kadar katılıyoruz” diye konuştu.

Çiçek ayrıca, kültüre sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, “Diyoruz ki biz büyük bir milletiz. Tarihte en eski birkaç millet varsa, onlardan biri biziz. Milletleri kuru kalabalıklardan ayıran kültürüdür. Bizim kültürümüze karşı içerden ve dışarıdan bir takım tutum ve davranışlar var. Evvela dilimizi düzgün kullanmamız lazım. Ankara gibi bir yerde ‘Fest Shopping’ diyorlar. Anlayan varsa bir elini kaldırsın. Yani Türkçe’de kelime mi yok? Ne demek bu Fest Shopping? Alışveriş Faaliyeti. Burası İngiliz toplumu değil, burası öz be öz Türk toplumunun yaşadığı, var olduğu ve ebediyen var olacağı bir vatan. Kimse başka ülkelerin kültürüne taşeronluk yapmamalıdır. Özellikle de tanıtım günlerinde, özellikle belediyelerimiz. Şimdi her yerde şenlik var, panayır var. Biz şenliği, panayırı bıraktık, festival diye tutturmuş gidiyoruz. Bunlar doğru şeyler değildir. Bir millet kültürüyle vardır. Tanıtım günleri yapalım, şenlikler, panayırlar yapalım. Ama kültürümüzü dejenere edecek, dilimizi, ahlakımızı dejenere edecek fiil, eylem ve ifadelerden kaçınmamız gerekiyor” diye konuştu.

“Ankara’mızdaki Kırşehirlilerin sayısı mübalağasız Kırşehir’den daha çok” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Gökçek ise, “Komşu il olması dolayısıyla, her zaman çok konuda Kırşehir’in belediyeleri ile işbirliği yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Burada Kırşehir’in özellikle Ankaralılara tanıtımı konusunda da yapacaklarınız son derece faydalı bir iş. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırşehirli vatandaşlarımızın her zaman emrindedir” dedi.

Yarından itibaren Ankara’da Shopping Fest yani Alışveriş Festivali’nin başlayacağını hatırlatan Gökçek, “Festivalin bu tanıtım günleri ile birleşmiş olması, Kırşehir’in daha da iyi tanınmasına inşallah vesile olacak güzel bir tesadüf olmuş” diye konuştu.

Milletvekili Çalışkan ise, “Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah tüm Kırşehirliler adına bu bir ilk olacak, daha sonra hem Ankara’da daha sonra belki İstanbul’da da bu tür organizasyonlar yaparak bu tanıtım günlerinin bütün Kırşehirlileri kaynaştırmasını, tanıştırmasını amaçlıyoruz” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi de, “Kırşehir, adı her ne kadar ‘kır’ olsa da, gönlü oldukça yeşil bir şehirdir. Bu topraklarda yüzyıllardır var olan Anadolu kültürümüzün bu tür organizasyonlarla tekrar canlandırılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Sayıştay Başkanı Akyel ise bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu ve bunların devam etmesi gerektiğini söyledi.