Kızıyla birlikte sır oldu

Kızıyla birlikte sır oldu

İzmir'de 3 yaşındaki kızını da alıp evden ayrılan genç kadın, 9 gündür kayıp..

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde, cezaevindeki eşini ziyaret edeceğini söyleyerek 3 yaşındaki kızı Ayşegül Aktaş'la evden ayrılan gelini Pınar Aktaş'tan 9 gündür haber alamayan Ayşe Aktaş, hayatlarından endişe ettiğini belirterek polise ve savcılığa kayıp başvurusunda bulundu.

Niğdeli 25 yaşındaki Pınar Aktaş sekiz yıl önce, 17 yaşındayken uğruna okulunu bıraktığı 29 yaşındaki Muammer Yıldız ile tanışarak evlendi. Bu evlilikten bir çocuk dünyaya getirdi. Dört yıl önce Niğde'ye halasını ziyarete gittiğinde, askerden yeni dönen 27 yaşındaki Tarık Aktaş ile tanıştı. İddiaya göre Tarık Aktaş ile evli bir çocuk annesi olan Pınar Aktaş birbirlerine aşık oldu. Pınar Aktaş, eşini boşayıp, çocuğunu babası Yıldız'a bırakarak İzmir'in Selçuk İlçesi'nde hediyelik eşya mağazasında çalışan Tarık Aktaş ile evlendi. Pınar Aktaş'ın bu evlilikten de kızı Ayşegül Aktaş, dünyaya geldi. Üç ay önce eşi Tarık Aktaş'ın bir tarihi eser kaçakçılığı suçuna karıştığı gerekçesiyle, tutuklanması üzerine Pınar Aktaş, kayınvalidesi 58 yaşındaki Ayşe Aktaş ile yaşamaya başladı.

16 Ocak 2008 tarihinde kayınvalidesi Ayşe Aktaş'a Selçuk Cezaevi'ndeki eşini ziyarete gideceğini söylerek kızıyla birlikte Zafer Mahallesi'ndeki evlerinden çıkan Pınar Aktaş, bir daha eve dönmedi. Merak eden Ayşe Aktaş, cezaevini aradığında gelini ve torunun oğlunu ziyarete gitmediklerini öğrendi. Aradan dokuz gün geçmesine rağmen gelini ve torunundan haber alamayan Ayşe Aktaş, hayatlarından endişe ederek polise ve savcılığa giderek, kayıp başvurusunda bulundu.

Gidebilecekleri tüm yerlere haber bırakmasına rağmen bir sonuç alamayan Ayşe Aktaş, torunu ve gelinini görenlerin en yakın polis veya jandarma karakoluna haber vermeleri istedi. Ayşe Aktaş, “Oğlunun cezaevine girmesi, gelini ve torunun gitmesiyle bir anda sevdiklerinden uzak kaldığını belirterek, “Her kapı çaldığında onların geldiğini zannediyorum. Her geçen gün içim içimi yiyiyor. En azından sağ olduklarını öğrensem içim rahatlayacak'' diyerek, üzüntüsünü dile getirdi.