Kutlu Doğum Haftası'nın ismi "Siret Haftası" oldu

Kutlu Doğum Haftası'nın ismi "Siret Haftası" oldu
Güncelleme:

Kutlu Doğum Haftası'nın FETÖ’nün projesi olduğu yönündeki tartışmanın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı bu haftanın yine anı tarihte (14-20 Nisan) “Siret Haftası” adı altında kutlanacağını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, (ortada) Sütlüce'deki bir otelde düzenlenen "Din İşleri Yüksek Kurulu Genişletilmiş İstişare Heyeti II. Toplantısı"nın ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin Fetullahçı Terör Örgütü ile (FETÖ) irtibatlandırılmasının diyanet ve ilahiyat camiası ile milleti derinden yaraladığını belirterek, "Kutlu Doğum Haftası, O'nun (Hz. Muhammed) sünneti, sireti, yüksek ahlakı ve evrensel mesajının ilmi etkinliklerle anlatıldığı bir Siret Haftası'na dönüştürülerek, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da 14-20 Nisan tarihleri arasında icrasına devam edilmelidir" dedi.

İşte Görmez'in açıklamaları:

"Kutlu Doğum Haftası'nın asrın fitnesi FETÖ ile irtibatlandırılması başta diyanet ve ilahiyat camiası olmak üzere aziz milletimizi derinden yaralamıştır. Akıl, vicdan ve izan dışı bu iddia, aynı zamanda tarihi gerçeklere de aykırıdır. Siret Haftası'na dönüştürülerek şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da 14-20 Nisan tarihleri arasında icrasına devam edilmelidir"

SİRET NE DEMEK ?

 Türk Dil Kurumu'na göre siret "Bir kahramanın ya da kavmin efsanesi" anlamına geliyor.

AA