Malatya'da korkutan deprem

Malatya'da korkutan deprem
Güncelleme:

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 60 bine yakın canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ediyor. 

AFAD, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.55'te 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 9.69 kilometre olarak ölçüldü.

Deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremde, ilk belirlemelere herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Kısa süreli paniğe neden olan depremin ardından İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

Yerlikaya paylaşımında "Malatya Doğanşehir'de 4,3 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir" dedi.

NACİ GÖRÜR: STRES YÜKLENMİŞ OLABİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİK

Yer Biliimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya Doğanşehir'de meydana gelen 4.3'lük deprem sonrası sosyal medyadan açıklama yaptı.

Depremi harita üzerinde gösteren Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, demin Beğre/Doğanşehir- Malatya’da 4,4 deprem oldu. Deprem tam Malatya fayının güney ucunda. Malatya fayının Maraş'ta 6 Şubat'ta olan büyük depremden dolayı belli ölçüde stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik. Depremin yeri itibariyle yüklendiğini anlıyoruz. Ayrıntıyı öğrenmek için çalışılması lazım. Sevgiyle."

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...