Manisa ve Akdeniz'de peş peşe depremler

Manisa ve Akdeniz'de peş peşe depremler
Güncelleme:

Türkiye'de son haftalarda meydana gelen depremlerin ardı arkası kesilmiyor. Sabah saatlerinde Manisa ve Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında peş peşe depremler meydana geldi.

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında saat 08:12'de Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.3 büyüklüğünde sarsıntı yaşandı. Deprem yerin 5 kilometre altında gerçekleşti.

Saat 08:43'te ise 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

MANİSA'DA İKİ DEPREM

Manisa’nın Akhisar ilçesinde saat 7:35’te 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından saat 8:11’de Manisa bir kez daha sallandı ve deprem 3,9 olarak ölçüldü. Deprem Manisa merkez ve ilçelerinde hissedilirken günlerdir süren depremlerin endişesi sürüyor.

AKDENİZ GECE BOYUNCA SALLANDI

Akdeniz'de Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremden 18 dakika sonra 4.4 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Akdeniz'de Yunanistan sınırlarındaki On İki Ada (Dodecanese) açıklarında, saat 04.28'de Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, Denizin 11.3 kilometre derinliğinde gerçekleştiği tespit edildi. AFAD, depremin merkez üssünü On İki Ada'ya 58.2, Marmaris'e ise 148 kilometre olarak kaydetti. İlk belirlemelere göre, deprem Marmaris'te hissedilmezken, sokaklara çıkan ya da panik durumu gözlemlenmedi.

Ayrıca bu depremin ardından, saat 04.46'da On İki Ada açıklarında 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İkinci depremin derinliği 16.1 kilometre olarak ölçüldü.

Manisa ve Akdeniz'de peş peşe depremler - Resim : 1

8 DEPREM DAHA GERÇEKLEŞTİ

Akdeniz'de Yunanistan'ın On İki Ada açıklarında meydana gelen 5.4 ve 4.4 büyüklüğündeki iki depremin ardından, büyüklükleri 2.7 ve 4.4 arasında değişen 8 deprem daha gerçekleşti. Depremlerin merkez üssü Girit adasının doğusu, On İki Ada'nın ise güneydoğusu olarak tespit edildi.

"HİSSETMEDİK"
DHA muhabirinin depremle ilgili sorusunu Marmarisli bir vatandaş, "Hissetmedik, ilk defa duydum" şeklinde yanıtladı.

Marmaris'te geçen Salı günü de 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

DHA